Ege Postası
Geri

SP'li Soylu: Komşu ülkelerden hiç bir dostumuz kalmadı

Saadet Partisi (SP) Genel Merkez İdare Kurulu Üyesi Duran Soylu, "Türkiye şu an çok kötü durumda ve özellikle çevre komşu ülkelerden hiçbir dostumuz kalmadı. Ekonomi de söylendiği kadar güzel değil. Suriye krizi var, bir de ekonomik kriz...
SP'li Soylu: Komşu ülkelerden hiç bir dostumuz kalmadı
Haberler / Politika
9 Eylül 2013 Pazartesi 13:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Saadet Partisi (SP) Genel Merkez İdare Kurulu Üyesi Duran Soylu, "Türkiye şu an çok kötü durumda ve özellikle çevre komşu ülkelerden hiçbir dostumuz kalmadı. Ekonomi de söylendiği kadar güzel değil. Suriye krizi var, bir de ekonomik kriz var. Ülke gösterildiği gibi, söylendiği gibi iyiye gitmiyor. Biz ABD’nin İsrail’in veya diğerlerinin piyonu olmamalıyız. Kararları kendimiz alıp, kendimiz uygulamalıyız." dedi.

        Duran Soylu, beraberindeki Saadet Partisi Boğazlıyan İlçe Başkanı Kalender Yüksel ve Yönetim Kurulu üyesi Ali Kılınç ile ilçedeki gazeteleri ziyaret etti. Ziyarette konuşan Soylu, yaklaşık 7 ay sonra yerel seçimlerin yapılacağını hatırlattı. Parti teşkilatıyla fikir alışverişinde bulunmak ve denetimlerini gerçekleştirmek için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Soylu, Türkiye’nin şu an çok kötü durumda olduğunu ve çevre komşu ülkelerden hiçbir dostunun kalmadığını belirtti.

        Ülke ekonomisinin söylendiği kadar güzel olmadığını ifade eden Soylu, "Suriye krizi var, bir de ekonomik kriz var. Gidişat güzel değil, AK Parti hükümetince yapılan işler hizmete dayalı. Özellikle yol çalışmaları 6 bin kilometreden 24 bin kilometreye çıktı ama bir yılda da benzinde de 44 milyar lira vergi toplanıyor. Tüm on yılda yapılan duble yolların tamamı 23 milyar lira. Yani biz üretim yapan ülke konumundan çıkarıldık IMF raporlarıyla. IMF’ye borç kalmadı ama diğer bankalara, kuruluşlara hepsine borcumuz var. Bu iktidar geldiğinde 129 milyar dolar dış borç vardı. Şimdi Türkiye’nin borcu 500 milyar doların üzerinde. Bir dakikada 90 bin lira faiz ödüyoruz. Başbakan buna faiz lobisi diyordu ama 2002’deki faiz oranları yüzde 65-70 iken bütçeden ayrılan faiz parası 51.9 milyar. Bu sene yüzde 6-7’lere düşmesine rağmen, 53 milyar lira faize ayrıldı. Ülke gösterildiği gibi, söylendiği gibi iyiye gitmiyor." diye konuştu.

        Ülke etrafındaki İslam ülkelerinin kuşatıldığını ve kan aktığını belirten Soylu, Suriye’den sonra sıranın Türkiye’ye geldiğini ileri sürerek, "Bu da AK Parti iktidarının iyi olmayan bir politikasının neticesidir. Biz ABD’nin İsrail’in veya diğerlerinin piyonu olmamalıyız. Kararları kendimiz alıp, kendimiz uygulamalıyız." şeklinde konuştu.

        Soylu, şunları söyledi: "Saadet Partisi olarak bizi herkes biliyor. Bizim milletimize sunduğumuz hizmetleri herkes biliyor. O yüzden bu ülkenin yeniden Saadet Partisi iktidarına ihtiyacı var. Bu nedenle de önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerde bu işin bir ayağı. Biz halkımızdan destek istiyoruz. Biz bu ülkede çiftçisi, esnafı, işçisi ve memuruna bir altın devri yaşattık. Bağ-kur emeklisine yüzde 300 zam verdik. Bunları vatandaşımız unutmadı ama bizleri televizyona çıkartmadıkları için yok sayıyorlar. O yüzden bizler de teke tek tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. İnşallah belediyelerden başlamak üzere ondan sonra cumhurbaşkanlığı seçimi var. Belki de cumhurbaşkanlığı ile birlikte genel seçimler olacak. Biz Saadet Partisi olarak vatandaşlarla bire bir konuştuğumuzda herkesin şikayetçi olduğunu gördük. Ama iktidardan yana birisi olduğunda iyi deniyor. Çiftçi, işçi, esnaf iyi değil herkes kötüye gidiyor. Her şey güllük gülistanlık değil."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası