Ege Postası
Geri

Sağanak yağış İzmir'i de vurdu, alt geçitler kapatıldı

İzmir'de gece boyunca etkili olan sağanak yağmur yaşamı olumsuz yönde etkiledi, birçok ev ve işyerini su basarken, trafikte uzun araç kuyrukları oluştu. İzmir'de iki günde metrekareye 85.1 kilogram yağış düştüğü belirtildi. 2 günlük yağış raporu
Sağanak yağış İzmir'i de vurdu, alt geçitler kapatıldı
Haberler / İzmir
29 Kasım 2016 Salı 06:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kentteki bazı altgeçitler su basması nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Bergama-Ayvalık yolu trafiğe kapatıldı Dikili'de onlarca ev ve iş yerini su bastı! Bornova’da yağmur alarmı

Foça'da yağmur nöbeti

Tire’de hayat felç oldu Ödemiş'te belediye ekipleri teyakkuza geçti

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün uyarısını yaptığı sağanak yağış bugün akşam saatlerinde İzmir'de hayatı felç etti. Kentin birçok yerinde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Daha önce de su baskını yaşanan Mersinli Mahallesi'ndeki Yunuslar Alt Geçidi yine suyla dolması nedeniyle trafiğe kapatıldı. Altgeçitte belediye ekipleri tahliye çalışması yaptı.

Yunuslar Altgeçidi'nde her yıl su baskını olduğunu söyleyen 29 yaşındaki Şehmuz Kaymaz, "Mersinli Mahallesi'ni görüyorsunuz. Her sene, her yağmurda bu bölge su doluyor. Ağaçların olduğu yer okul. Benim kardeşim o okulda okuyor. Yarın okula gidecek. Nasıl gidece? Üzerinden mi atlayacak, neresinden geçece? Bu okulda nasıl eğitim verilece? Bu mikrobun içinde çocuklar nasıl eğitim görece? Mahallede herkes evlerinin önüne barikat kurdu su girmesin diye. Her sene biz bunu yaşıyoruz. Bütün eşyalarımız suyun içinde duruyor, bıktık artık" dedi. 

2 GÜNLÜK YAĞIŞ RAPORU

İzmir ve ilçelerinde dün başlayan sağanak yağmur, gece boyunca etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Cadde üzerindeki rögarlar taştı, alt geçitleri su bastı. Yağıştan dolayı özellikle bazı araçların yolda kalması, sabah saatlerinden itibaren şehir trafiğini de olumsuz yönde etkiledi. Yollarda uzun araç kuyrukları oluştu. Birçok kişi, işyerine ulaşmakta gecikmeler yaşadı. Trafik ekipleri ise önemli kavşak ile ana yollarda önlemler alıp araç akışını yönlendirdi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, İzmir'e iki günde düşen yağış miktarını açıkladı. 

İzmir merkeze metrekareye 85.1 kilogram yağış düştüğü bilgisi verildi. Bunun yanı sıra Gaziemir'de 98.8, Güzelbahçe'ye 96.1, Gümüldür'e 88.4, Bergama'ya 86.5 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Bu arada bugün aralıklarla devam edecek olan sağanak yağış, yarın ise yerine soğuk havaya bırakacak. Parçalı bulutlu olacak olan kentte sıcaklıkların da 6 ile 10 dereceye kadar düşmesinin beklendiği ifade edildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası