Ege Postası
Geri

Sağlam, Kazak-Türk Liseleri'nin 20. yılı törenlerine katıldı

Kazakistan’da faaliyet gösteren Kazak-Türk Liseleri’nin yirmici yıl etkinlikleri çerçevesinde başkent Astana’ya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Mehmet Sağlam, okul öğrencileri ile birlikte ağaç dikti.Kazak-Türk...
Sağlam, Kazak-Türk Liseleri'nin 20. yılı törenlerine katıldı
Haberler / Dünya
13 Haziran 2013 Perşembe 12:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kazakistan’da faaliyet gösteren Kazak-Türk Liseleri’nin yirmici yıl etkinlikleri çerçevesinde başkent Astana’ya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Mehmet Sağlam, okul öğrencileri ile birlikte ağaç dikti.

Kazak-Türk Eğitim Vakfı(KATEV) tarafından düzenlenen Kazak-Türk Liseleri’nin yirmi yıl etkinlikleri Astana’da başladı. Etkinlik çerçevesinde Nurorda Kazak-Türk Lisesi bahçesinde yirmi yıl anısına yirmi ağaç dikildi. KATEV Başkan Yardımcısı Abdurahman Sel, 1992 yılında ilk olarak Kazakistan’da Almatı, Türkistan ve Gökçetav şehirlerinde üç okulun açıldığını ve 1993 yılında ise bu sayının 24’e çıktığını kaydetti. Hali hazırda KATEV bünyesinde 28 Kazak-Türk Lisesi ile birlikte Almatı’da Süleyman Demirel Üniversitesi’nin faaliyet gösterdiğini belirten Sel, Kazakistan’ın bağımsızlığı ile aynı yaşta olan bu okullarda Kazakistan’ın geleceği olan gençlerin eğitim aldığını kaydetti. Kazakça, Rusça, İngilizce ve Türkçe olmak üzere dört dilde eğitim yapan okulların yirmi yıl kutlamaları anısına, Nurorda Kazak-Türk Lisesi bahçesine sembolik olarak yirmi ağacın dikildiğini vurgulayan Sel, bu etkinliğin diğer yirmi sekiz okulda da yapıldığını hatırattı.

Sağlam, Kazakistan’a Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’ni açmak için yıllar önce geldiğini ve bu gün gördüğü manzara karşısında çok etkilendiğini kaydetti. Kazakistan’ın Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in Türk Dünyası devlet liderleri arasında ayrı bir yere ve vizyona sahip olduğunu kaydeden Sağlam, Nazarbayev’in sadece Kazakistan için değil tüm Türk dünyasının bir araya gelmesinde büyük emeklerinin olduğunu dile getirdi. Sağlam, Kazakistan’da faaliyet gösteren Kazak-Türk Liseleri’nin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in büyük desteğinin olduğunu vurguladı.

Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Almatı Süleyman Demirel
Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Akgül ve KATEV Başkanı Mehmet Mesut Ata’nın da katıldığı heyet daha sonra okul öğrencileri ile birlikte ağaç dikti.

TBMM Başkanvekili Sağlam ve beraberindeki heyet, Nourorda Kazak-Türk Lisesi’ni gezdi ve okul şeref defterini imzaladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası