Ege Postası
Geri

Alman Meclisi ‘Euro Hawk’ için özel komisyon kuracak

Alman Federal Meclisi'nde, insansız hava aracı (İHA) projesi ‘Euro Hawk’ da hata, ihmal ve milyonlarca Euro zarara uğratan bütün sebepleri araştıracak özel komisyon, bu ayın sonunda kurulacak.Yeşiller'in talep ettiği komisyona olumlu yaklaşan...
Alman Meclisi ‘Euro Hawk’ için özel komisyon kuracak
Haberler / Dünya
13 Haziran 2013 Perşembe 12:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alman Federal Meclisi'nde, insansız hava aracı (İHA) projesi ‘Euro Hawk’ da hata, ihmal ve milyonlarca Euro zarara uğratan bütün sebepleri araştıracak özel komisyon, bu ayın sonunda kurulacak.

Yeşiller'in talep ettiği komisyona olumlu yaklaşan Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Meclis Grubu Genel Sekreteri Thomas Oppermann, komisyon kurma talebinin bu yasama döneminin son oturum haftasında gerçekleşeceğini açıkladı.

SPD ve Yeşiller’in komisyon kurma önergesinde Haziran 2011’de Euro Hawk projesi çerçevesinde ortaya çıkan sorunları Federal Hükümet nasıl ele aldığı ve projenin neden durdurulduğunun araştırılacağı vurgulandı.

Hükümetin attığı adımların hukuk, bütçe, askeri ve siyasi bakımdan taraflar arasında yapılan anlaşmalarla ilgili olarak araştırılması öngörülüyor.

Ayrıca Federal Hükümet, olayı araştırma ve bilgi paylaşımı uygulamasının gözden geçirilmesinde de görevli olacak. Hükümetteki partiler kurulacak komisyonun Euro Hawk projesinin başlatıldığı 2001 yılından bu yana araştırma yapmasını istiyor.

Birlik Partileri (CDU/CSU) ise projede ne tür rol oynadığını ortaya çıkarmak için 2007-2009 yılları arasında Federal Maliye Bakanı olan SPD’nin başbakan adayı Peer Steinbrück’ün komisyonda sorgulanmasını talep ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası