Ege Postası
Geri

Endonezya'da benzin protestoları yeniden başladı

Endonezya'da geçen yıl yapılan benzin protestoları yeniden başladı. Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono'nun devlet tarafından benzine yapılan sübvansenin kaldırılacağı açıklamasından sonra ülkenin bir çok yerinde protestolar...
Endonezya'da benzin protestoları yeniden başladı
Haberler / Dünya
13 Haziran 2013 Perşembe 11:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Endonezya'da geçen yıl yapılan benzin protestoları yeniden başladı. Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono'nun devlet tarafından benzine yapılan sübvansenin kaldırılacağı açıklamasından sonra ülkenin bir çok yerinde protestolar başladı.

Endonezya'da benzinin litresi bir dolar. Devlet tarafından sübvanse edilen benzinin fiyatı ise yarım dolar. Ancak sorun, devlet tarafından sübvanse edilen benzini zor durumdaki halk dışında herkesin kullanması.

Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono yaptığı açıklamada, sübvanse edilen benzinin büyük bir ekonomik yük oluşturmaya başladığını ve artık kaldırılması gerektiğini söyledi. Bu açıklama sonrası ülkenin bir çok yerinde özellikle üniversite gençler tarafından düzenlen protestolar başladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası