Ege Postası
Geri

Japon diplomatın "konuşma" gafı tepki çekti

Japonya'nın BM İnsan Hakları Elçisi Hideaki Ueda'nın İsviçre'nin Cenevre kentindeki bir toplantı sırasında başka bir diplomata "konuşma" şeklinde çıkışması tepki çekti. Japon basınına yansıyan haberlere göre, Elçi Ueda BM'nin...
Japon diplomatın
Haberler / Dünya
13 Haziran 2013 Perşembe 09:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Japonya'nın BM İnsan Hakları Elçisi Hideaki Ueda'nın İsviçre'nin Cenevre kentindeki bir toplantı sırasında başka bir diplomata "konuşma" şeklinde çıkışması tepki çekti.

Japon basınına yansıyan haberlere göre, Elçi Ueda BM'nin işkence komisyonundaki toplantısı sırasında Mauritius'dan gelen bir yetkilinin eleştirisine hedef oldu. Mauritius'dan gelen yetkili, Japon adalet sistemini eleştiren ifadeler kullandı. Bu eleştiri üzerine savunmaya geçen Ueda'nın, "Japonya, Orta Çağ'da yaşayan bir ülke değil. Bu alanda en gelişmiş ülkeler arasındayız." diye konuştu.

Japon basını, Ueda'nın bu ifadeleri üzerine salonda gülüşmelerin olduğunu belirterek Ueda'nın buna tepki koyduğunu kaydetti. Japon elçinin, "Gülmeyin. Neye gülüyorsunu? Konuşmayın. Bu alanda en gelişmiş ülkelerden biriyiz. Bu, bizim gururumuz. Tabii ki eksiklerimiz var. Her ülkenin var. Ama var olan durumu geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz." dediği bildirildi. Japon elçi Ueda'nın Tokyo'ya geri çekilmesine yönelik çağrılar olduğu da belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası