Ege Postası
Geri

“Yeni Yunanistan Radyo, İnternet ve Televizyonu-NEPIT" kuruluyor

Yunanistan Radyo ve Televizyon Kurumu ERT’in kapatılmasından sonra hükümet, yeni kurulacak olan kamu yayın kuruluşuna ilişkin yasa tasarısını hazırladı. Yeni kamu yayın kuruluşu, “Yeni Yunanistan Radyo, İnternet ve Televizyonu A.E” (NEPIT-A.E.)...
“Yeni Yunanistan Radyo, İnternet ve Televizyonu-NEPIT
Haberler / Dünya
12 Haziran 2013 Çarşamba 13:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yunanistan Radyo ve Televizyon Kurumu ERT’in kapatılmasından sonra hükümet, yeni kurulacak olan kamu yayın kuruluşuna ilişkin yasa tasarısını hazırladı. Yeni kamu yayın kuruluşu, “Yeni Yunanistan Radyo, İnternet ve Televizyonu A.E” (NEPIT-A.E.) adını taşıyacak.

Yunanistan’da 4 televizyon ve 28 radyo kanalı ile düne kadar hizmet veren ERT’in kapatılmasının ardından hükümet, kurulacak yeni televizyon ve radyoya ilişkin yasa tasarısını basın ile paylaştı. Yeni kamu kuruluşu, “Yeni Yunanistan Radyo, İnternet ve Televizyonu A.E” (NEPIT-A.E.) adını taşıyacak. Şirket, yönetim kurulu tarafından yönetilecek.

Yasa tasarısında NEPIT’tin kamu kurumu olduğu belirtilen yasa tasarısında, yönetim ve ekonomik işleyişinin bağımsız olacağı vurgulandı. Yeni yayın kuruluşu, televizyon, radyo ve internet siteleriyle hizmet verecek. NEBIT’in kar amacı gütmediği ifade edilen yasa tasarısında; halkın bilgilendirilmesi, eğitilmesi ve eğlendirilmesinin amaçlandığı belirtiliyor. Kurumun demokrasi, toplumsal ve kültürel ihtiyaçları dikkate alacağı ve çok sesliliğin korunacağı ifade ediliyor.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası