Ege Postası
Geri

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil Bakü'ye geldi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil bazı resmi temaslarda bulunmak amacıyla Azerbaycan'a geldi.Azerbaycan Cumhuriyet Başsavcılığının resmi daveti üzerine gelen Erbil'i Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de kabul etti. Basına kapalı yapılan...
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil Bakü'ye geldi
Haberler / Dünya
12 Haziran 2013 Çarşamba 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil bazı resmi temaslarda bulunmak amacıyla Azerbaycan'a geldi.

Azerbaycan Cumhuriyet Başsavcılığının resmi daveti üzerine gelen Erbil'i Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de kabul etti. Basına kapalı yapılan kabulden sonra Erbil, ülkenin ulusal lideri merhum Haydar Aliyev'in Fahri Hıyaban'da bulunan mezarını ziyaret etti. Erbil ve beraberindekiler daha sonra Türk Şehitliği ve Şehitler Hıyabanı'nı ziyaret etti. Türk Şehitliği'nde temsili şehit mezarlarına karanfil bırakan Erbil, yetkililerden şehitlikle ilgili bilgi aldı.

Şehitlikte basına açıklamalarda bulunan Hasan Erbil ziyaretinin amacını Azerbaycan'la her konudaki iyi ilişkilerin hukuk ve başsavcılık alanında da geliştirmek ve bilgi alışverişinde bulunmak şeklinde özetledi. Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşmesi konusunda da bilgi veren Erbil Aliyev'in kendilerini son derce sıcak ve samimi karşıladığını söyledi.

Hasan Erbil daha sonra mevkidaşı Zakir Garalovla bir araya geldi. Başsavcılık binasında yapılan heyetler arası görüşmede ülkeler arasında hakim ve savcıların tecrübe paylaşımı masaya yatırıldı. Fas, Kazakistan, Kırgızistan ve Moğolistan hukukçularının Türkiye'ye gelerek seminerlere katıldığını bildiren Erbil, Azerbaycanlı meslektaşlarını da davet etti.
Erbil, bugün ayrıca Anayasa Mahkemesi Başkanı Ramiz Mirzayev ve Adalet Bakanı Fikret Memmedov'la da bir araya gelecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası