Ege Postası
Geri

Sağlığımı yaşam tarzımı değiştirmeme borçluyum

Gün içerisindeki yoğun program ve temposuna rağmen sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarından sporu da ihmal etmemesiyle bilinen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, sağlıklı beslenme, kaliteli yaşam ve fiziksel aktivitenin bir hayat tarzı olarak algılanıp, benimsenmesi gerektiğini söyledi.
Sağlığımı yaşam tarzımı değiştirmeme borçluyum
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Nisan 2013 Pazartesi 12:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Aslan, Karabağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, İnsanlığa Hizmet Platformu ve Obezite ile Savaş Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Obezite’nin Nedenleri İle Doğuracağı Olumsuz Sonuçlar” konulu panelde konuştu. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve CHP İzmir Milletvekili Alaaddin Yüksel’in de hazır bulunduğu panelde Aslan, sosyal farkındalığa dikkat çekti. Obezite’nin başta kalp, damar, tansiyon gibi birçok önemli rahatsızlıklara yol açan sağlık sorunu olduğunu belirten ve panele de sosyal farkındalık yaratmak amacıyla katıldığını kaydeden Aslan, “ Televizyon reklamlarının düzensiz ve ayakta beslenmeyi özendirmesi, çocuklara yönelik çekici ancak sağlıksız yiyecek-içecek reklamları, çevresel etmenler, ailelerin beslenme alışkanlıkları, aktivite eksikliği ve uzun süre televizyon izlemek obezitenin başlıca nedenleri arasında. Obezitenin nedenlerini ortadan kaldırmak sonuçlarını da ortadan kaldırmak olur.” dedi.

“ UYARILAR ÜZERİNDE YAŞAM TARZIMI DEĞİŞTİRDİM”
Geçmişte kendisinin de hemen her insan gibi potansiyel obezite adayı olduğunu ancak hekim uyarısı ile yaşam şeklini değiştirdiğini anlatan Aslan, “ O gün bügündür aksatmaksızın spor yapıyor, beslenmeme özen gösteriyorum. Çünkü düzensiz beslenmeyle hızlı kilo alıp, daha sonra çeşitli yöntemlerle hızlı kilo vermek yerine; sağlıklı, dengeli ve düzenli beslenmeyle paralel bir şekilde programlı fiziksel aktivite şart. Bu obeziteyi önlemek, estetik vücuda sahip olmak ve sağlıklı yaşam için en pratik ve kolay bir yöntemdir. Kaldı ki hiçbir hastalık, hiçbir sağlık durumu bir insanın sağlığını ve sosyal ilişkilerini obezite kadar acımasızca tehdit etmiyor. Bilimsel araştırmalara göre; ülkemizde, toplumun üçte biri obezdir. Obezite ile mücadele konusunda; bireylerin, ailelerin ve toplumun bilinçlendirilmesi için, bugün olduğu gibi; paneller, seminerler, toplantılar düzenlenmeli; televizyonlarda “kaliteli ve sağlıklı yaşam; dengeli ve düzenli beslenme; programlı fiziksel aktivite, estetik vücut” konularında kamu spotları hazırlanıp yayınlanmalıdır. Sağlıklı beslenme, kaliteli yaşam, fiziksel aktivite; bir hayat tarzı olarak algılanıp benimsenmelidir.” şeklinde konuştu.

SAĞLIKLI BESLENME ÖZGÜVENİ DE ARTIRIYOR…
Panelde Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Aydın, obezitenin özellikle çocukluk yıllarında başladığını, bunun nedeninin de bilinçsiz beslenme olduğunu dile getirirken, Kişisel Gelişim Uzmanı Doktor Eylül Özyürekli de, sağlıklı beslenme ve sağlıklı vücut yapısının özgüvene etkisinden bahsetti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası