Ege Postası
Geri

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Sigaranın mentollüsü mentolsüzü olmaz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sigaranın mentollüsü veya mentolsüzünün olamayacağını söyledi. Çeşitli programlara katılmak üzere Edirne’ye gelen Bakan Müezzinoğlu, cuma namazı öncesinde tarihi Arasta ve Bedesten çarşılarındaki...
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Sigaranın mentollüsü mentolsüzü olmaz
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2013 Cuma 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sigaranın mentollüsü veya mentolsüzünün olamayacağını söyledi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Edirne’ye gelen Bakan Müezzinoğlu, cuma namazı öncesinde tarihi Arasta ve Bedesten çarşılarındaki esnafı ziyaret etti.

Programın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Mehmet Müezzinoğlu, bir gazetecinin Avrupa Birliği sağlık bakanlarının mentollü sigaranın yasaklanması konusunda fikir bilgilerine vardığını hatırlatması üzerine, “Her türlü tütün ürünleri ve benzerlerini sağlık açısından, sağlığa zararlı bulduğumuz için kapalı mekanlarda yasakladık.” cevabını verdi. Birey ve toplum sağlığı açısından tütün ve tütün ürünlerini, nargileyi ve elektronik sigarayı da bu kapsama aldıklarını belirten Müezzinoğlu, “Biz sağlık toplum ve sağlık nesiller istiyoruz. Ki, sigara ve tütün özellikle kanserojen etkisi nedeniyle son derece zararlı bir içecek. O nedenle kapalı mekanlarda, toplumun aynı havayı teneffüs ettiği mekanlarda yasakladık.” dedi.

    Türkiye’nin bu konuda tek başına alacağı tedbirlerin yeterli olamayacağını kaydeden Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bu mücadelenin dünya kamuoyu ile birlikte yürütmenin önemine işaret etti.
Bu anlamda Dünya Sağlık Örgütü’nün önemli duyarlılığı bulunduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, “Ama Türkiye bu anlamda son derece başarılı bir ülke konumunda. Sigaraya karşı olan kampanyaya ciddi bir sahiplenme oldu. Ve dünya sağlık örgütü Türkiye’ye ödül verdi. Biz de bu ödülü milletimizin hak ettiğine inanıyoruz.” diye konuştu.

    Edirne’nin sigara içme oranı bakımından ilk 4 il arasında yer aldığını vurgulayan Sağlık Bakanı, buna bağlı olarak akciğer kanser oranları bakımından ise ilk 3. Sırada yer aldığını vurguladı.
Edirne’deki insanların sigarayı olabildiğince hızlı bırakmalarını tavsiye eden Müezzinoğlu, sigara bırakma merkezlerinin başarılarına ciddi katkıları olduğunu ve bu nedenle bu merkezleri daha güçlü hale getirmeyi planladıklarını kaydetti.

    EDİRNE’YE ÇAĞRI MERKEZİ MÜJDESİ

    Sağlık Bakanı ve aynı zamanda Edirne Milletvekili olan Mehmet Müezzinoğlu, şehirde bir çağrı merkezi kurulacağı müjdesini verdi. Müezzinoğlu, “250 kişilik istihdam bir çağrı merkezini planlıyoruz. Ama İş-Kur Müdürümüzle de görüştüm. Sertifika müracaatını bayramdan sonra planlayacaklar. Çünkü oradan eğitim diksiyon konuları çok önemli. Bu anlamda Edirne kamuoyuna özellikle lise mezunu gençlerimize iş kurun eğitim programlarına katılmalarını istiyoruz. Eylül sonu ve ekim gibi alımlar bir şirket aracılığıyla yapılacak. Şimdiden duyurmuş olayım.” açıklamasını yaptı.
Açıklamanın ardından uma namazı için tarihi Eski Camii’ye geçen Bakan, namazın ardından camide cenazesi bulunan aileye taziyelerini iletti.

    Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet, Gümülcine’ye gitmek üzere Pazarkule Sınır Kapısı üzerinden Yunanistan’a geçti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası