Ege Postası
Geri

Sağlık çalışanlarına şiddet konusunda eğitim veriliyor

İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan ve İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, son dönemde sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet konusuna açıklık getirdi. Balçova...
Sağlık çalışanlarına şiddet konusunda eğitim veriliyor
Haberler / Güncel
24 Nisan 2013 Çarşamba 13:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan ve İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, son dönemde sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet konusuna açıklık getirdi. Balçova Termal Otel'de basın mensuplarıyla biraraya gelen Özkan ve Dilek, yeni sağlık sisteminin işleyişi hakkında bilgi verdi. Gazeteciler tarafından son dönemlerde yaşanan şiddet olaylarının sorulması üzerine Prof. Dr. Özkan, bu tür olaylara karşı sağlık çalışanlarına stresle başa çıkabilme ve hasta yakınlarının halini anlama adına çeşitli eğitimler verdiklerini söyledi.

Acilen gelen hasta yakınlarının hissî davrandığını ve istenmeyen olayların gelişmesine sebep olduğunu belirten Behzat Özkan, bu durumlarda soğukkanlı olmanın en mantıklı davranış olduğunu kaydetti. Hastanelerin acil servislerine X-ray cihazı koyulmasını doğru bulmadıklarını belirten Osman Nuri Dilek ise bu şekilde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmayacağını savundu. İzmir'deki kamu hastanelerine geçen yıl 7,5 milyon hasta başvurusu yapıldığını aktaran Prof. Dr. Dilek, “Üzücü, münferit olaylar yaşanıyor. Şiddete maruz kalan hekim, mesafe koyabiliyor. Hastanelerin acil servis girişlerine x-ray cihazı yerleştirilmesiyle şiddet olaylarının son bulacağına inanmıyorum. O konuda vatandaşa güvenmek gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görevli paramedik personele psikolojik destek vermek için çalışma başlattıklarını anlatan Prof. Dr. Özkan ise stres altındaki sağlık personelinin eğitim alması gerektiğini söyledi. Acil servise gelen hasta yakını ile polikliniğe gelenlerin olaylara aynı toleransla yaklaşmadığını vurgulayan Özkan, “Acil serviste çalışan personelin, daha toleranslı olması gerekiyor. Acil serviste herkese hizmet veriliyor. Hizmeti komple sunmamız gerekiyor. Sistemleri hazırlarken tek başımıza karar vermemiz mümkün değil. İnsanların tepkisini iyi değerlendirmek gerekiyor. Pilot uygulamalardan sonra genele yayabilirsiniz. Ölçme değerlendirme yapmadan karar verilmesi doğru değil. İzmir'deki kamu hastanelerinde x-ray uygulamasını hayata geçirmeyi düşünmüyoruz. Bundan sonra alacağımız önlemlerden bir tanesi de 50 yataklı hastanelerde parmağına iğne batan hasta ile karnına bıçak saplananı ayırt etmek. Bu sayede sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası