Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Doç. Dr. Nazif Erkan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyuma Sağlık Bakanlığı Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Verimlilik ve Kalite Yönetimi Daire Başkanlığı görevlileri, İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Erkan Ersoy, İzmir İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Fatma Alpay, İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, İzmir Kuzey KHB Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Mehmet Özkan ile farklı üniversitelerden birçok öğretim üyesi ve ülke genelinden birçok sağlık çalışanı katıldı. "Kalite ve Verimlilikte Bilinenin Ötesi" temalı sempozyum, iki gün boyunca toplam sekiz oturum şeklinde gerçekleştirildi.
Sempozyum, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Yönetici/Başhekim Vekili Op. Dr. Teoman Şen'in açılış konuşmasıyla başladı. Sempozyum Başkanı Uzm. Dr. Özgür Uslu da konuşmasında "İnşallah dolu dolu geçen güzel bir sempozyum olur, umarım buradan faydalanmış olarak ayrılırsınız" dedi. Sempozyum Onursal Başkanı İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "Hastanelerimizde son yıllarda çok ciddi mesafeler kat etmeye başladık. Önceden konforsuz alanlarda çokta fazla eğitim görmeden hizmet vermeye çalışıyorduk. Sağlık Bakanlığımızın bize göstermiş olduğu yolda bir yolculuğumuz başladı. Kalitenin bilinmeyen bir yolculuk olduğu söylenir. Şu an geldiğimiz noktada hızlandık ve daha çok teknolojiyi kullanır hale geldik. Kağıt değil, dijital ortamları kullanmaya başladık. Ameliyatlarımız hızlandı, daha çok hayat kurtarmaya başladık. Kronik hastalarımız daha uzun yaşamaya başladı. Yöneticinin takıldığı her noktada kalite standartları bizim önümüzü açtı ve bize yeni şeyler üretme fırsatı verdi. Hastanelerimizde zaman içinde standartlarımız oldu. Artık üstünkörü işler değil, dünya standartlarında tıbbi hizmetler üretmeye başladık. 517 yataklı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesindeyiz ve tüm Kuzey bölgesine hizmet verecek bir merkez olan bu hastanenin çok iyi fiziksel şartları var. Ama hocamızdan yöneticimize, hemşirelerden temizlik personeline, herkesi kalite yolculuğunun içine katmazsanız bir tarafınız hep eksik kalır ve işin bütününde başarılı olamazsınız" dedi. Sempozyumun verimli geçmesini dileyip, katılanlara teşekkür etti.
İzmir ve diğer illerden 365 katılımcının yer aldığı sempozyumda; "Sağlıkta Öğrenen Organizasyonlar", "Sağlık Bilişim Sistemleri", "Sağlıkta İsraf Yönetimi", "Kalitenin Çalışan Avukatlığı Yönü", "Avrupa Birliğinin Sağlık Politikaları", "Sağlık Hizmetlerinde Ölçüm Öğrenme Kültürü ve Dijital Çağda Hasta Güvenliğine Bakış" konuları karşılıklı tartışıldı. 8 sözel bildiri sunumu yapıldı. Ayrıca 234 kişinin katılımıyla "Sağlık Kurumlarında Kalite Geliştirme Teknikleri Kursu" düzenlendi.
Katılımcılardan ve sempozyumda bilgi paylaşımında bulunan öğretim üyelerinden, sempozyumun çok yararlı olduğu geri bildirimleri alındı.
Hemşire Gül Kaya'nın resim sergisi ve Ege Üniversitesi öğrencisi Selim Kaya'nın viyolensel dinletisi de sempozyuma renk kattı. (DHA)