Ege Postası
Geri

Sağlıkta şiddetin yarışmasını düzenlediler

Malatya Tabip Odası, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla 'Şiddete Beyaz İsyan' konulu hikaye yarışması düzenledi. Temel konusu ‘sağlıkta şiddet’ olan yarışma Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip....
Sağlıkta şiddetin yarışmasını düzenlediler
Haberler / Güncel
19 Mayıs 2013 Pazar 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malatya Tabip Odası, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla 'Şiddete Beyaz İsyan' konulu hikaye yarışması düzenledi. Temel konusu ‘sağlıkta şiddet’ olan yarışma Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip. 6 bin TL ödülün dağıtılacağı yarışmada şiddete maruz kalan kişilerin hikayeleri yarışacak.

    Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Yalçın, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti. Hastanelerde istenmeyen görüntülerin sona ermesi gerektiğini söyleyen Yalçın, sağlıkta şiddet konusuna ülke çapında dikkati çekmek amacıyla hikaye yarışması düzenlemeye karar verdiklerini ifade etti.

    Sağlık çalışanlarımızın yaşadığı sıkıntıları bu yolla dile getirmeyi amaçladıklarını anlatan Yalçın, şöyle devam etti: “Sağlıkta Şiddete Beyaz İsyan sloganıyla bütün mesleki zamanlarını hastalarını yaşatmaya adayan sağlık çalışanları son zamanlarda sürekli bir şekilde şiddetin değişik türleri ve boyutlarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Amacımız, sağlıktaki şiddete dikkati çekmek ve gerçekten tüm çabaları hastalarını hayata bağlamak olan sağlık çalışanlarına yönelik mevcut şiddetin bir an önce durdurulmasını sağlamak. Hikayeleştirilmiş sağlık tecrübeleri, şiddet konulu hikayelerimiz ülke gündemine gelmesi, bir an önce şiddete yönelik tedbirlerin alınması için ve caydırıcı kanun maddelerinin konabilmesi için katkı verecektir.”

    Jüri üyesi İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı ise Malatya Tabip Odasının düzenlediği hikaye yarışmasının, Türkiye'de şiddete bakış açısına farklı bir boyut getireceğine inandığını söyledi. Böyle bir yarışmanın Türkiye’de ilk kez düzenlendiğini söyleyen Yakıncı, “Şiddetin, sağlık personelinin en büyük problemlerinden biri. Bu hikaye yarışmasıyla soruna farklı çözümler getirmek istiyoruz.” dedi.

    Sadece sağlık çalışanlarının katılabileceği yarışma için hikayeler, 30 Ekim'e kadar "[email protected]" internet adresine gönderilecek. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde törenle verilecek.

    Yarışmada en beğenilen hikayeye 3 bin TL, ikinciye 2 bin, üçüncüye ise bin TL ödül verilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası