Ege Postası
Geri

Şahinbey Belediyesi, Bosna Hersek’in Gorajde Belediyesi ile kardeş oldu

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Bosna Hersek’in Gorajde Belediyesi ile kardeş belediye protokolü imzaladı.Gorajde şehrindeki kardeş belediye protokolü imza törenine, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Derya Bakbak,...
Şahinbey Belediyesi, Bosna Hersek’in Gorajde Belediyesi ile kardeş oldu
Haberler / Güncel
13 Mayıs 2013 Pazartesi 16:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Bosna Hersek’in Gorajde Belediyesi ile kardeş belediye protokolü imzaladı.

Gorajde şehrindeki kardeş belediye protokolü imza törenine, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Derya Bakbak, Ali Şahin, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gorajde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak, Gorajde Müftüsü Hamed Efendiç katıldı.

Ankara'nın Keçiören Belediyesi ile önceden kardeş belediye olduklarını ifade eden Gorajde Belediye Başkanı Ramoviç, yeni bir kardeş belediye daha edindiklerini söyledi. Gorajde ile Gaziantep arasındaki tarihi benzerliğe de atıfta bulunan Başkan Tahmazoğlu, Gorajde'nin Bosna'daki savaşta 4 yıl boyunca kuşatma altında tutulduğunu ve buradaki sivil Boşnak halkın, kendi imkanlarıyla silahlar yaparak büyük bir direniş gösterdiğini ve düşmana teslim olmadığını dile getirdi. Tahmazoğlu, “Gaziantep de Fransız ve İngiliz işgalcilere karşı benzer bir mücadele yürüttü. Bu nedenle Gorajde ile Şahinbey arasındaki kardeşlik çok anlamlı.” dedi.

GORAJDE İSLAM KÜLTÜR MERKEZİ İNŞA EDİLECEK

Kayseri Müftülüğü tarafından Drina Nehri kenarındaki bölgenin en büyük camisi olan Kayseri Camisi'nin bahçesine Gorajde İslam Kültür Merkezi yapılacak. yaklaşık 1,8 milyon dolara mal edilecek projeyi Şahinbey ve Keçiören belediyeleri finanse edecek. Çalışmaların yaklaşık bir ay içerisinde başlayacağı bildirilirken, Gorajde İslam Kültür Merkezi bünyesinde medrese (imam hatip lisesi), konferans salonu ve el sanatları eğitim merkezi yapılması planlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası