Ege Postası
Geri

Şahinbey Belediyesi eğitimde yüzde 86 başarı sağladı

Şahinbey Belediyesi Gaziantep’in eğitimdeki sorunlarına çözüm bulmak kurduğu gençlik merkezlerinde ücretsiz SBS kurslarına katılan ve sınava giren 2 bin 53 öğrenciden bin 785’ini Fen ve Anadolu Liselerine yerleştirdi. Şahinbey Belediyesi...
Şahinbey Belediyesi eğitimde yüzde 86 başarı sağladı
Haberler / Güncel
29 Ağustos 2013 Perşembe 17:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şahinbey Belediyesi Gaziantep’in eğitimdeki sorunlarına çözüm bulmak kurduğu gençlik merkezlerinde ücretsiz SBS kurslarına katılan ve sınava giren 2 bin 53 öğrenciden bin 785’ini Fen ve Anadolu Liselerine yerleştirdi. Şahinbey Belediyesi bu sayede eğitimde yüzde 86’lık bir başarı sağladı.

    Şahinbey Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin’inde katıldığı törende Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Fen Lisesi'ni kazanan 28 öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye etti. 4 yılda 13 bin 443 öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sunduklarının altını çizen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye olarak eğitimi önceliklerini arasına aldıklarını ifade etti. Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “4 yıl içerisinde Şahinbey Belediyesi Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları'nda (ŞAHMEK) 21 bin 560 öğrenciye ücretsiz SBS eğitimi verildi. 2012-2013 eğitim yılında ise 11 bin 532 öğrencimize ise ücretsiz SBS eğitimi verildi. Bunlardan sınava giren 2 bin 53 öğrencimizden 1785 tanesi Fen ve Anadolu Liselerine yerleşerek, yüzde 86’lık bir başarı oranı elde etti.” dedi.

    Fen liselerine yerleşen 28 öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye ettiklerini belirten Tahmazoğlu, ŞAHMEK kurumlarımızda son 4 yılda ayrıca 13 bin 443 öğrenciye YGS ve LYS eğitimi verildiğini dile getirdi. Tahmazoğlu, “2012-2013 eğitim yılında 4 bin 856 eğitim almış olup, sınava giren 1438 öğrenciden bin 122 kişi üniversiteye yerleşerek, yüzde 78’lik bir başarı oranı göstermiştir. Bunlarla birlikte 65 sosyal tesisimizde 30 ayrı branşta 34 bin 600 vatandaşımıza eğitimler verilmektedir. Ayrıca eğitim noktasında büyük gayret Gaziantep Valimiz Sayın Erdal Ata’ya ve Milli Eğitim Müdürümüze ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    Gaziantep’in eğitim hak etmediği bir noktada olduğunu kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, eğitime verdiği desteklerden dolayı Şahinbey Belediyesine teşekkür etti. Serin, “Gaziantep öğrenci sayısı çok fazla olan bir ildir. Dolayısıyla akademik manada olması gereken yerde değiliz. Ama sürekli başarıyı kovalayan bir durumdayız. Şahinbey Belediyesi bünyesinde eğitim alan 27 öğrencimiz fen liselerine yerleşmiştir. Bu bizler için gurur vericidir.” ifadelerine yer verdi.

    Konuşmaların ardından Başkan Tahmazoğlu ve Serin öğrencilere tek tek dizüstü bilgisayarları hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası