Ege Postası
Geri

Salih Uçan’dan centilmenlik örneği

U19 Futbol Milli Takımı'nın ev sahibi Rusya’yı 2-1 yendiği Elit Tur 7. Grup ilk maçında milli formayla mücadele eden Fenerbahçe'nin genç yıldızı Salih Uçan’ın sakatlanan rakip takım oyuncusunu sırtlayıp saha kenarına taşıması büyük...
Salih Uçan’dan centilmenlik örneği
Haberler / Spor
23 Mayıs 2013 Perşembe 17:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
U19 Futbol Milli Takımı'nın ev sahibi Rusya’yı 2-1 yendiği Elit Tur 7. Grup ilk maçında milli formayla mücadele eden Fenerbahçe'nin genç yıldızı Salih Uçan’ın sakatlanan rakip takım oyuncusunu sırtlayıp saha kenarına taşıması büyük övgü aldı.

Litvanya’da düzenlenecek UEFA 2013 U19 Avrupa Şampiyonası’na katılmayı hedefleyen U19 Milli Takımı, Rusya’nın Krasnodar kentindeki Academy Stadı’nda oynanan Elit Tur 7. Grup’taki ilk maçında Rusya’yı 2-1 yendi. Millilerin gollerini 74 ve 82. dakikalarda Ahmet Yılmaz Çalık atarken, Rusya’nın tek golü ise 19. dakikada penaltıdan Vladislav Ovsyannikov’dan geldi.

SALİH’TEN FAİR PLAY’LİK HAREKET

Maç ve sonucu kadar, maçta yaşanan bir sakatlık anında Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Salih Uçan’ın sergilediği fair play’lik tavır da öne çıkan noktalar arasında yer aldı. Maç henüz Rusya’nın üstünlüğü ile devam ettiği sırada, 69. dakikada, Rus savunma oyuncusu Dimitri Zhivoglyadov, yapılan bir faul sonrası sakatlandı.

Salih Uçan, sakatlanan Dimitri Zhivoglyadov’u, Rus sağlık ekipleriyle birlikte omuzlayarak saha kenarına taşıdı. Saha kenarında tedavisi yapılan Zhivoglyadov daha sonra oyuna yeniden döndü. Ay - yıldızlı ekip daha sonra bulduğu 2 golle ev sahibi Rusya’yı 2-1 yenerek turnuvaya iyi bir başlangıç yapmış oldu.

GRUP LİDERLERİ FİNALLERE GİDECEK

U19 Milli Takımı, grubundaki ikinci maçını yarın, ilk maçında Ukrayna’yı 1-0 yenmeyi başaran İtalya ile TSİ 15.00’te oynayacak. Grubun diğer karşılaşması ise TSİ 18.00’de Rusya ile Ukrayna arasında oynanacak.

28 takımın 4’erli 7 grupta mücadele ettiği Elit Tur maçları sonunda gruplarını lider olarak tamamlayacak 7 takım, finallere katılmaya hak kazanacak. 20 Temmuz - 1 Ağustos 2013 tarihlerinde düzenlenecek UEFA U19 Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Litvanya ise finallere direkt katılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası