Ege Postası
Geri

Salih Üslün yoğun bakımdan çıkarıldı, oğlu görünce göz yaşlarını tutamadı

Türkiye’nin altıncı yüz nakli yapılan Salih Üslün yoğun bakımdan normal servise alındı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi B Blok Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi bölümünde odasına alınan Salih Üslün’ü burada ameliyattan sonra ilk kez...
Salih Üslün yoğun bakımdan çıkarıldı, oğlu görünce göz yaşlarını tutamadı
Haberler / Güncel
27 Ağustos 2013 Salı 16:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye’nin altıncı yüz nakli yapılan Salih Üslün yoğun bakımdan normal servise alındı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi B Blok Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi bölümünde odasına alınan Salih Üslün’ü burada ameliyattan sonra ilk kez gören oğlu Sedat Üslün, göz yaşlarını tutamadı. Sedat Üslün, babasının yeni halinden dolayı mutlu olduğunu, yüzünün çok güzel olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 22 Ağustos’ta Türkiye’nin 6. yüz nakli yapılan 54 yaşındaki Salih Üslün bugün yoğun bakımdan çıkarıldı. Recep Sert’te olduğu gibi yüzü kapatılarak odasına alınan Salih Üslün’ün üniversite tarafından dağıtılan görüntülerinde yüzü de mozaiklendi. Hastanenin 5. katında bulunan B Blok Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi servisine yatırılan Salih Üslün’ün tedavileri ve kontrolleri burada yapılacak. Burada doktorları tarafından kontrol edilen Salig Üslün, ‘Nasılsı? sorusuna ‘tamam’ işareti yaparak cevap verdi. Hastanede babasına refakat eden Sedat Üslün de, babasını ameliyatın ardından ilk kez gördü. Babasının yeni yüzünü görünce göz yaşlarına boğulan Sedat Üslün, konuşmakta zorlandı. Çok mutlu olduğunu belirten Sedat Üslün, "Çok mutluyum. Anlatamıyorum. Babamın suratı güzel olmuş. Bu zamana gelene kadar çok uğraştık. İnşallah daha iyi olur babam. Daha iyi olmasını dilerim. Bundan sonra tehlikesiz bir hayat bekliyorum. Babamı koruyacağız. Hep başında bekleyeceğiz. Daha çok ilgileneceğiz. Böyle bir hata olmamasını istiyorum. Daha sonraki zamanlarda hayata yeniden bakmasına çaba göstereceğiz.” dedi.

Babasının genç görünmesinden öte iyi olmasının önemli olduğunu belirten Sedat Üslün, “ İyi olsun da genç olması… Yine aynı babam, yani fark eden bir şey yok. Genç olsa da görüntüsü daha iyi olacak. Yine bir şey değişmeyecek yine babamız. Türkiye’de organ nakli olması çok iyi bir şey. Bize veren aile gibi örnek olmasını diliyorum. Organlarını bağışlasınlar herkes bizim gibi mutlu olsun." ifadelerini kullandı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrükif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan da, hastanın ameliyatın dördüncü gününde normal servise alındığını açıkladı. Yoğun bakımda her şeyin yolunda gittiğini belirten Üslün, “Yoğun bakım hocamız Doç. Dr. Melike Cengiz’in tavsiyeleriyle servise kontrollü bir şekilde aldık. Ameliyatlar komplike olduğu için bu süre biraz daha uzuyor. Bu tamamen sinir iyileşmesiyle ilgili bir şey. Sakallarının uzaması hep merak ediliyor. Bir, bir buçuk ay içerisinde kendisini de göreceğiz. Şimdi daha çok yazı ve el hareketleriyle iletişime geçiyor. Konuşması için iki ay var.” dedi.

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu özel bir hastaneye kaldırılan 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın beyin ölümü gerçekleşmiş ve ailesi iç organlarının yanı sıra yüz, kol ve bacaklarını da bağışlama kararı alması üzerine Turan'ın yüzü Salih Üslün'e 22 Ağustos'ta nakledilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası