Ege Postası
Geri

Samsun İl Özel İdaresi 110 yıllık çeşmeyi restore ediyor

Samsun İl Özel İdaresi, Yukarı Aksu köyünde bulunan 110 yıllık tarihi çeşmeyi restore ettiriyor. Devam eden çalışmaların kısa süre sonra tamamlanacağı belirtildi.Tarihi yaşatmak ve var olan tarihi eserlere sahip çıkmak amacıyla yürütülen...
Samsun İl Özel İdaresi 110 yıllık çeşmeyi restore ediyor
Haberler / Genel
18 Temmuz 2013 Perşembe 15:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun İl Özel İdaresi, Yukarı Aksu köyünde bulunan 110 yıllık tarihi çeşmeyi restore ettiriyor. Devam eden çalışmaların kısa süre sonra tamamlanacağı belirtildi.

Tarihi yaşatmak ve var olan tarihi eserlere sahip çıkmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, merkez Atakum Yukarı Aksu köyünde bulunan, üzerindeki süslemelerle dikkat çeken ve yapım tarihi 1903'lü yıllara dayanan çeşmenin restorasyon çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması planlanıyor.

Samsun İl Özel İdaresi, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na dayanarak bünyesinde kurduğu Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu'nca (KUDEB) yürüttüğü restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.
Mülkiyeti Samsun İl Özel İdaresine ait, ihale bedeli 109.075,29 TL olan Yukarı Aksu köyündeki çeşmenin çalışmalarının hızlı bir biçimde devam ettiğini kaydeden Samsun İl Özel İdaresi yetkilileri, çalışmaların 4 ay içerisinde tamamlamış olacağını bildirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası