Ege Postası
Geri

Samsun basını Gökkuşağı Diyalog ve Hoşgörü Kültür Derneği iftarında buluştu

Samsun’da kurulumu tamamlanarak faaliyetlerine Ramazan ayı sonrası resmen başlayacak olan Gökkuşağı Diyalog ve Hoşgörü Kültür Derneği, din adamlarının ardından şimdi de basınla iftarda buluştu. İlkadım ilçesindeki Sakarya Akademi Toplantı...
Samsun basını Gökkuşağı Diyalog ve Hoşgörü Kültür Derneği iftarında buluştu
Haberler / Genel
24 Temmuz 2013 Çarşamba 01:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun’da kurulumu tamamlanarak faaliyetlerine Ramazan ayı sonrası resmen başlayacak olan Gökkuşağı Diyalog ve Hoşgörü Kültür Derneği, din adamlarının ardından şimdi de basınla iftarda buluştu.

İlkadım ilçesindeki Sakarya Akademi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen iftar programında konuşan Gökkuşağı Diyalog ve Hoşgörü Kültür Derneği Başkanı Hami Yılmaz, kent genelinde hoşgörü ve diyaloğun yayılması için söz konusu derneği kurduklarını ve yakın zamanda etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. Ramazan ayı içerisinde kurulan derneğin ilk faaliyet olarak din adamlarıyla iftarda bir araya geldiğini kaydeden Yılmaz, şimdi de kentin gözü kulağı konumunda olan medya ile birlikte olduklarını belirtti.

Toplum içerisinde hoşgörünün, saygının, sevginin var olmasında ve yaygınlaşmasında medyanın oldukça önemli olduğuna inandıklarını vurgulayan Hami Yılmaz, “Medyamız haber ve yorumları dün olduğu gibi bugün de, yarın da yapmaya devam edecek. Ancak bunu yaparken takınılacak üslup çok önemli, karşımızdaki kişiyi mümkün olduğunca rencide etmeden, incitmeden uygun uslüp çerçevesinde yaptığımız zaman hem haberimizi yapmış oluruz, hem de karşımızdakini incitmemiş oluruz. Bu sayede de kişiler arasındaki gönül ve diyalog köprülerini yıkmamış oluruz. Biz dernek olarak medyamızın bu duyarlılığı dünden bugüne gösterdiğine inanıyoruz” dedi.

İftar vesilesiyle bir araya gelen söz konusu güzide topluluğun bundan sonra da değişik vesilelerle toplanmasını arzuladıklarını kaydeden Yılmaz, “Çünkü dernek olarak bundan sonra medyamızın yardımlarıyla platformlar oluşturarak özde Samsun, genelde Türkiye, global anlamda da dünya insanının içerisinde bulunduğu problemleri kendi çapımızda medya mensupları, akademisyenler ve sosyal bilimcilerle bir araya gelip çözüm üretme noktasında çalışmalar yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

İftar programına Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilci ve çalışanları katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası