Ege Postası
Geri

Sanayi sitesi esnafı 25 yıl sonra tapularını aldı

Balçova’da 25 yıl önce yapılan ancak bugüne kadar işyerlerinin tapusunu alamayan sanayi sitesi esnafı sonunda muradına erdi. Balçovalı 90 esnaf düzenlenen törenle tapularını aldı.
Sanayi sitesi esnafı 25 yıl sonra tapularını aldı
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Ekim 2012 Cumartesi 09:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Balçova’da 25 yıl önce bir araya gelen ilçe esnafı Teleferik Dağı’nın eteklerinde Sanayi Sitesi yapmak için çalışmalara başladı. Uzun yıllar süren inşaatın ardından esnaf işyerlerine taşındı. Ancak bu kez de imar planlarının iptal olması nedeniyle tapularını dolayısıyla işyeri açma ruhsatlarını alamadılar. Yıllarca süren çile; Balçova Esnaf Odası, Balçova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışması ile sona erdi. Yapılan çalışmaların ardından sanayi sitesinin İmar Planlarına işlenmesinin ardından esnaf tapularını almaya hak kazandı.

Önceki akşam Balçova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Tapu Teslim Töreni’nde bir teşekkür konuşması yapan Sanayi Sitesi Başkanı Coşkun Karalı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’ya desteklerinden ötürü teşekkür ederek “Siz bu ülkenin bel kemiği olan esnafın 25 yıllık yarasını iyileştirdiniz” diye konuştu.

Esnafın işlerinin kötü gitmesi toplumun temel taşlarının çökmesine neden olur diyen İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise “Biz esnaf olarak bulunduğumuz kentte mutluluk ve refahtan başka hiçbir şey istemeyiz Esnafın ışıkları söndüğü zaman Ata Caddesi’nin hali ya da İzmir’in diğer caddelerinin hali nasıl olur diye düşünmenizi istiyorum. Esnaf camiası toplum için çok önemlidir. O yüzden hep şunu söylüyoruz. ‘Esnaf teşkilatı toplumun kılcal damarlarıdır. Esnafı yaşatın ki şehir yaşasın, Esnafı yaşatın ki ülke yaşasın. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” dedi.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise göreve geldiği günden bu güne ilçe esnafını her zaman koruduğunu ifade ederek “Büyük sermaye guruplarının dünyayı yönettiği günümüzde biz hep esnafımızın yanında olduk. Zabıtamız 9 yıldır esnafımıza bir kuruş ceza yazmadı. Düzenin bozulmaması için görevimizi yapıyoruz ama esnafımızın ayakta kalması için her desteği verdik. Çünkü üretimin her gün azaldığı tüketimin de her geçen gün arttığı ülkemizin ayakta kalmasının tek nedeni 4 milyon kişilik esnaf camiasıdır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, göreve geldiklerinden bu yana çeşitli nedenlerle kentin önünde kördüğüm olarak bekleyen sorunları çözüme ulaştırmak için çalıştıklarını söyledi. Kendisinden sonra görev yapacaklara problem bırakmama, problem olacak işleri yapmama ilkesiyle çalıştığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, problemleri Buca su kuyuları, Balçova arsa mağdurları, Altındağ arsa mağdurları, İnciraltı planlaması, Basmane çukuru, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ve Balçova Sanayi Sitesi tapu sorunu olarak özetledi. Söz konusu sıkıntıların bazılarını aştıklarını, bazılarında ciddi mesafeler aldıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her konuya ilişkin gelinen son durumu da paylaştı. Her sorunu çözmek için gayret gösterdiklerini belirten Başkan, “Kangren olmuş bu sorunların çözebildiğimiz kadarını çözelim. Bizim dönemimizden yarına bizim bildiğimiz bir problem aktarmayalım. 81 vilayette İzmir bir tanedir. İzmir’i İzmir yapan insanı, coğrafyası, ürünleridir. İzmir, hoşgörüsü, hayata bakışı, birbirini desteklemesi, sımsıkı sarılması, aydınlık olması ile farklı bir kent. Göreve başladığımızdan beri, yerelde kalkınma hedefiyle çalışıyoruz ve bu kenti kalkındırıyoruz. İzmir’in bahtı açık olsun” dedi. Yıllar sonra tapularına kavuşan işyeri sahiplerine seslenen Başkan Kocaoğlu, sözlerini “Sabah işinize daha büyük bir şevkle gidin, çoluğunuzla çocuğunuzla mutlu olun. Allah herkesin yolunu açık etsin” diyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından CHP Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu sanayi esnafına tapularını verdi. Sanayi Odası Başkanı Coşkun Karalı ve Balçova Esnaf Odası Başkanı Şerif Sürücü de Başkan Kocaoğlu ve Çalkaya’ya desteklerinden dolayı plaket ve çiçek verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası