Ege Postası
Geri

Şanlıurfa, yeni eğitim dönemine sıkıntılarla girdi

Şanlıurfa'da yeni eğitim yılı sıkıntılarla başladı. Şehrin Suriye sınırındaki ilçesi Ceylanpınar'da çatışmalar nedeniyle iki okulda ders zili çalmazken, Şanlıurfa genelinde okul çağındaki birçok çocuk, tarlalarda çalışıyor....
Şanlıurfa, yeni eğitim dönemine sıkıntılarla girdi
Haberler / Güncel
16 Eylül 2013 Pazartesi 15:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şanlıurfa'da yeni eğitim yılı sıkıntılarla başladı. Şehrin Suriye sınırındaki ilçesi Ceylanpınar'da çatışmalar nedeniyle iki okulda ders zili çalmazken, Şanlıurfa genelinde okul çağındaki birçok çocuk, tarlalarda çalışıyor. 600 bin öğrencisi olan Şanlıurfa, aynı zamanda Suriyeli mülteci öğrencilerin eğitim yükünü taşıyor.

Hacı Bektaş Veli İlköğretim Okulu'nda 2013-2014 eğitim-öğretim yılının açılışına katılan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, burada öğrencilerle sohbet etti. Güvenç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada sınırda eğitimin aksamaması için tedbir aldıklarını söyledi. Güvenç, "Biliyorsunuz sınırda sıkıntı devam ediyor. Sınırdaki okullarla ilgili Milli Eğitim Müdürümüz müfettiş görevlendiriyor. Sıfır noktadaki iki okulu içeriye taşıdık. Alınabilecek tedbirleri almaya çalışıyoruz." dedi.

Suriyeli çocukların da eğitim durumu ile ilgili bilgi veren Güvenç, Suriyeli öğrencileri 3 kategoride değerlendirmek gerektiğini dile getirdi. Güvenç, "Harran, Akçakale ve Ceylanpınar kamplarında eğitime tabi tuttuğumuz çocuklar var. Sırrında açtığımız eğitim merkezi var. Bir de liseye yönelik açmaya çalışıyoruz. Hazırlık yapıyoruz. Bir de dışarıdakiler var. Tamamının takibini yapıp eğitime tabi tutmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Eğitim sezonu açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise Şanlıurfa’da 600 bin öğrencinin bulunduğunu dile getirdi. Yeni eğitim sezonu için çok iyi hazırlandıklarını kaydeden İlci, eğitimdeki yatırımlara değindi. İlci, şu ifadelere yer verdi: "İlimizi adeta Milli Eğitim’´in şantiyesi haline getirdik. Haziran’´da 130 okulun temelini attık. Bununla da yetinmeyip 70 okulun daha temelini atacak olup, bu vesile ile bu yıl içinde yaklaşık 3 bin dersliğin temeli atılacaktır."

Ceylanpınar Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Dağlı da sınırdaki okullarla ilgili değerlendirme yaptı. Dağlı, sınırda bulunan iki okul için tedbir aldıklarını belirterek bu okullardan birinin taşındığını kaydetti. Mevlana Ortaokulu öğrencilerinin İMKB’de ders başı yaptığını söylerken Ceylan İlköğretim öğrencilerinin şimdilik yerinde eğitim göreceklerini ancak çatışmaların şiddetlenmesi durumunda bu okuldaki öğrencileri Kepez İlköğretim Okulu'na yönlendireceklerini belirtti.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası