Ege Postası
Geri

Dr. Tabatabaei: Yaşlılıkta fiziki rehabilitasyon yaşam kalitesini artırır

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Razi Tabatabaei, ilerleyen yaşlarda fiziksel hareketlerin de kısıtlanmaya başladığını belirtti. Dr. Tabatabaei, "Daha az hareket daha fazla bağımlılığı beraberinde getirir. Daha çok bağımlılık...
Dr. Tabatabaei: Yaşlılıkta fiziki rehabilitasyon yaşam kalitesini artırır
Haberler / Güncel
16 Eylül 2013 Pazartesi 14:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Razi Tabatabaei, ilerleyen yaşlarda fiziksel hareketlerin de kısıtlanmaya başladığını belirtti. Dr. Tabatabaei, "Daha az hareket daha fazla bağımlılığı beraberinde getirir. Daha çok bağımlılık mutsuzluk getirir. Bunun için Yaşlılıkta alınan profesyonel rehabilitasyon yaşam kalitesini artırır." dedi.

Dr. Razi Tabatabaei, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan), yaşlılıkta rehabilitasyonun önemini hakkında açıklamalarda bulundu. İlerleyen yaş ve eşlik eden sistemik sorunlarla kas fonksiyonlarında azalma ve kemiklerde değişimler görülebileceğine işaret eden Dr. Tabatabaei, "Bazen yürüme, konuşma güçlükleri ve ağrılar günlük aktivitelerde zorluklar ortaya çıkarabilir. Kişiye özel doğru planlanmış bir rehabilitasyon ve egzersiz programıyla tüm bu olumsuzlukların üstesinden gelmek mümkündür. Ayrıca yapılan beslenme danışmanlığı, ev ortamı düzenleme ve psikolojik destek programlarıyla tam bir iyilik hali hedeflenir. Geriatrik yani yaşlılıkta rehabilitasyon üç alanı kapsamaktadır. Normal yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan değişikliklerde, kardiovasküler problemlerde (felç, dolaşım sorunları) ve kas- iskelet sistemine ait rahatsızlıklar da (kemik erimesi, eklem kireçlenmesi, diz/kalça cerrahisi) yapılmaktadır." diye konuştu.

Doğru planlanan ve uzmanları tarafından uygulanan programla hastalık ve sakatlıkları önlediklerini ve fonksiyonel kapasiteyi arttırdıklarını kaydeden Tabatabaei, "Yaşam kalitesini yükseltir, sosyal hayata katılımı artırırız. Ağrıları gideririz. Güvenli bir ev ortamı düzenlemesi sağlarız. Kilo alımını engeller, solunumu düzenleyerek hayatta daha sağlıklı ve verimli olunmasını sağlarız." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası