Ege Postası
Geri

Şanlıurfa’da şafak vakti 20 bin kişiye tirit ziyafeti

‘Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Müftülüğü organizasyonunda 20 bin kişiye tirit ikram edildi. Yaklaşık 5 ton etin kullanıldığı tirit şafak vakti dağıtılmaya başlandı. Vatandaş tiritten alabilmek için saatlerce...
Şanlıurfa’da şafak vakti 20 bin kişiye tirit ziyafeti
Haberler / Güncel
20 Nisan 2013 Cumartesi 14:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Müftülüğü organizasyonunda 20 bin kişiye tirit ikram edildi. Yaklaşık 5 ton etin kullanıldığı tirit şafak vakti dağıtılmaya başlandı. Vatandaş tiritten alabilmek için saatlerce sıra bekledi.

‘Kutlu Doğum Haftası’ kapsamında geleneksel hale gelen tirit ziyafeti bu yıl da gerçekleşti. Dergah Camii avlusunda dağıtımı gerçekleşen tirit ziyafetine 20 bin kişi katıldı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar ile Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık’ın okuduğu bereket duasının ardından Tirit ikramı başladı. Sabah namazından hemen sonra başlayan ikram, yaklaşık 4 saat devam etti. Programa katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, Hz. İbrahim’in misafirsiz sofraya oturmadığını hatırlatarak, bu geleneğin asırlar sonra sürdürülmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Özafşar, "Hz. İbrahim 4 bin 500 yıl önce cömertliğini, bir sünnet olarak insanlığa armağan edilmiştir." dedi.

Hayırseverlerin sponsorluğu ile hazırlanan Tirit için 4 ton 750 kilo et, 30 bin ekmek, 3 ton yoğurt, 1 ton limon, 185 kilo sarımsağın kullanıldığı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası