Ege Postası
Geri

Sarı'dan 'o şirkete': Kandırmayın!

DİSK Ege Bölge Temsilcisi ve Genel-İş 3 Nolu Şube Başkanı Memiş Sarı, İZELMAN şirketinde çalışacak 650 işçi için başvuru yapanların ihaleyi kazanan şirket tarafından ‘3 yıllığına belediyeye gireceksiniz’ diye kandırıldığını iddia etti, Şirkete, “kimseyi kandırmasınlar çıkıp sözleşmenin 31 Aralık’ta son bulacağını söylesinler” mesajı gönderen Sarı, başvuran binlerce vatandaşa ise ihalenin 8 aylık olduğunu, kıdem tazminatından ve işsizlik sigortasından yararlanamayacaklarını hatırlattı.
Sarı'dan 'o şirkete': Kandırmayın!
Haberler / İzmir
25 Nisan 2013 Perşembe 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN’ın personel alım ihalesini kaybetmesi ve ihaleyi Hanoğlu-Zigana ortaklığının alması sonrası 650 personelin işten çıkartılma tehlikesi kentte krize yol açmıştı. Sendikalar harekete geçip eylemler gerçekleştirirken, personeli çalışmaya davet eden şirket Konak’ta açtığı ofisle başvuruları kabul etmeye başladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN şirketinde çalışacak 650 işçi için başvuru sayısının 5 bini aştığı ifade edilirken, DİSK Ege Bölge Temsilcisi ve Genel-İş 3 Nolu Şube Başkanı Memiş Sarı başvuru yapan İzmirlilere önemli bir detay hatırlatırken ihaleyi kazanan şirkete de seslendi.

"İNSANLARI KANDIRMASINLAR”
Başvuru yapan binlerce kişi içinde yer alan bir grubun kendileriyle görüşmek için geldiğini ve , ‘biz sendikalı olacak mıyız'’ diye sorduklarını belirten Sarı, firmanın başvuranlara ‘3 yıllığına belediyeye gireceksiniz’ dediğini öğrendiklerini söyledi. İhalenin 8 aylık olduğunu ve 31 Aralık’ta sona ereceğini hatırlatan Sarı, “ Bu şartname de var. . 3 yıllığına belediyeye gireceklerini söylemiş başvuranlara firma…. Bilinen bir gerçek var. İhale 8 aylık. Üzülüyorum. Bu insanları kandırmasınlar. Belediyeyi daha güvenceli görerek uzun yıllardır çalıştıkları yerlerden belediyeye girmek için umutlananlar var. Kimseyi kandırmasın firma…. Çıkıp 8 aylık alacaklarını dile getirsinler. Sözleşme 31 Aralık’ta son bulacak. Çıkıp söyleseler 5 bin kişiyi o zaman bulacaklar m? 500 kişi başvurmaz. Kıdem tazminatı dediğimiz bir durum var ayrıca… Bu hakkı bir işçinin kazanması için 365 gün çalışması gerek. Yasa böyledir. 8 ay çalıştığınızda 240 gün yapar.Kıdem tazminatı alamıyor. İşten ayrıldığında işsizlik sigortasından bile yararlanamayacak.600 gün primi ödenmesi gerek. 8 aylık bir iş için ‘3 yıllığına alıyoruz siz belediyeci olacaksınız’ demek ahlaki değil. Duyunca üzüldüm. Oraya koşturanlar iş bulma umuduyla gidiyor çünkü…Başvuranların rakamı 10 bin de olabilir. Herkes 650 kişi arasında olabilmenin umudunu taşıyor Neden uzun yıllar çalışacağını düşündüğü için…”dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası