Ege Postası
Geri

“Satmayın ülkeyi Bir de Lübbey’i”

Ödemiş’in tarihi Lübbey köyünün satılması gündeme gelince, Yönetmen Mehmet Genç “Terk Edilmiş Bir Kartal Yuvası: Lübbey” belgeselini çekti. Filmin galası Ödemiş’te yapıldı.
“Satmayın ülkeyi Bir de Lübbey’i”
Haberler / Güncel
28 Ekim 2012 Pazar 13:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Yönetmen Mehmet Genç’in “Terk Edilmiş Bir Kartal Yuvası: LÜBBEY” isimli adlı belgesel, Ödemiş Cep Sineması’nda düzenlenen galayla izleyicisiyle buluştu.

“Sarmayın ülkeyi bir de Lübbey’i” sloganıyla ilk konuklarını duyarlılığa çağıran filmin galasına, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, Birgi Belediye Başkanı Cumhur , Çamyayla Köyü Muhtarı Necati Kılıç, bazı CHP İlçe Örgütü, İl Genel Meclisi ve Ödemiş Belediye Meclisi üyeleri katıldı. Salonda izdiham yaşandı.

İZFAŞ Genel Müdürlüğü grafik tasarım uzmanlarından Yönetmen Mehmet Genç ve ekibi, uluslararası festivallerde ödül alan “Sular Çekilmeden” ve “Topaç” isimli filmlerden sonra, Osman Berber’in senaryolaştırarak yapımını üstlendiği Lübbey belgeseliyle bir kez daha önemli mesajlar içeren bir filme imza attı.

Yönetmen Genç, basında “satılık köy” haberlerinin çıması ardından, köyün koruma altına alınarak, Lübbeylilerin de karar süreçlerinin içinde olacağı projelerin hayata geçirilmesi talebini kamuoyuyla paylaşmak için böyle bir belgeseli yaptıklarını söyledi. Çamyayla Köyü’ne göç ederek kendilerine yeni yaşam alanları yaratan Lübbeylilerin, köyün koruma altına alınmasını istediklerini vurgulayan Genç, filmin bu duyarlılığa katkı sunmak için çeşitli festivallerde gösterilmesi için çaba göstereceklerini anlattı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da, Ödemiş’te halkın duyarlılıklarının beyaz perdeye bir belgeselle yansıtılmasının önemine dikkat çekerek, “Mehmet Genç ve ekibi, doğdukları topraklara, Küçük Menderes’e olan sosyal sorumluluklarını bu güzel filmle yerine getirmişler. Bundan sonraki aşamada yapılacak olan, Lübbey’in geleceğine sahip çıkacak etkinlikleri planlamak. Biz de CHP’nin İzmir Milletvekilleri olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası