Ege Postası
Geri

Savcı, KCK'lı sanıkların tahliyesini istedi

Eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 21 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında savcı, tutuklu sanıkların tahliyesini istedi. Savcı, yetkisizlik...
Savcı, KCK'lı sanıkların tahliyesini istedi
Haberler / Güncel
30 Nisan 2013 Salı 14:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 21 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında savcı, tutuklu sanıkların tahliyesini istedi. Savcı, yetkisizlik kararı verilerek dosyanın Ankara'ya gönderilmesini de talep etti.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması bugün başladı. BDP’li bazı milletvekillerinin de izlediği duruşmada görüşü sorulan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat İnam, suç yerinin Ankara olduğu gerekçesiyle yetkisizlik kararı verilmesini ve dava dosyasının suç yeri olan Ankara'ya gönderilmesini talep etti.

14 tutuklu sanığın tutuklu kaldıkları süreyi ve yetkisizlik kararı verilmesine yönelik talebin değerlendirileceği süreci dikkate alan savcı tahliye edilmelerini istedi. Savcı, tahliye edilmeleri durumunda sanıklarla ilgili adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasını da talep etti.

Avukatların taleplerinin ardından mahkeme duruşmaya ara verdi. Davanın iddianamesinde, Kurtulan ve Bakırhan ile diğer 19 sanığın, ''silahlı terör örgütü yöneticisi olmak'' suçundan 15 ile 22 yıl 6'şar ay arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası