Ege Postası
Geri

Savunma Bakanlığı'na Pentagon modeli

Milli Savunma Bakanlığı yönetimi sivilleştirilerek yeniden yapılandırılıyor. İlk kez sivil müsteşar atanacak olan bakanlığın yönetim kadrolarında da yüzde 60 sivil, yüzde 40 asker görev yapacak.
Savunma Bakanlığı'na Pentagon modeli
Haberler / Güncel
14 Ağustos 2016 Pazar 09:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bakanlık da halen bulunduğu Genelkurmay kampusu içindeki yerinden 1.5 yıl içinde Eskişehir Yolu’ndaki yeni binasına taşınacak.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon modelinden esinlenildiği belirtilen bu çalışmaya ilişkin bakanlık kaynakları Hürriyet’e özetle şu bilgileri verdi:

“Bakanlığın yeniden yapılanmasında hedef, yönetim kademelerinin yüzde 60’ının sivil, yüzde 40’ının asker olması. Bu başta yarı yarıya da olabilir ancak nihai hedef yüzde 60’a 40. Pentagon’da da bu oran yüzde 70 sivil, yüzde 30 asker. Bakanlığa sivil müsteşar atanacak. Müsteşarın 5 yardımcısından 3’ünün sivil 2’sinin asker olması öngörülüyor ama başta bu 3 asker 2 sivil de olabilir, bu konudaki değerlendirmeler sürüyor. Aynı şekilde bakanlığın 8 genel müdürlüğünde de benzer düzenlemelere gidilecek. Bu genel müdürlükler ile bunların yardımcılıklarına da öngörülen sivil-asker dengesine uygun yöneticiler atanacak.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası