Ege Postası
Geri

Saygılı kampı değerlendirdi mesaj gönderdi!

CHP PM, YDK ve Parti Grubu çalışma toplantısını Ege Postası’na değerlendiren PM Üyesi Hüseyin Saygılı; “ belediye başkan ve meclis üyeliği adaylığı için ön seçim ya da merkez yoklaması olacak şeklinde net bir karar alınmadığına işaret ederek, mevcut başkanların olduğu yerde eğilim yoklaması, olmayan yerlerde ön seçim” formülünü uygulayacaklarını açıkladı
Saygılı kampı değerlendirdi mesaj gönderdi!
Haberler / Yerel Politika
29 Eylül 2012 Cumartesi 11:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BÜNYAMİN DOBRUCALI- EGE POSTASI/- Bütün gözlerin AK Parti kongresine döndüğü bir dönemde CHP açısından büyük önem taşıyan bir etkinlik kamuoyunda hak ettiği ilgiyi göremedi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve Parti Grubu’nu bir araya getirdiği iki günlük çalışma toplantısı, özellikle Ekim 2013 Yerel Seçimleri öncesi adaylık hayalleri kuranların nefesini tutarak izlediği bir etkinlikti.

 

UFAK TEFEK GÖRÜŞ AYRILIKLARI!

CHP’nin son kongresinde PM üyeliğine seçilerek yıllardır CHP içinde verdiği mücadeleyi taçlandıran Hüseyin Saygılı, iki günlük çalışma toplantısının ayrıntılarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Suriye eksenli Dışişleri’nde yaşananlar, terörün çözümüne yönelik öneriler ve ekonomideki kötü gidişin detaylı olarak toplantıda ele alındığına işaret eden Hüseyin Saygılı; “ toplantıya katılan üyeler çözüme yönelik öneriler sundu. Bunlar tartışıldı. Ufak tefek görüş ayrılıkları oldu ama bunların olması normal. Toplantı, CHP’nin iktidara nasıl ulaşabileceğine yönelik fikir tartışmaları şeklinde geçti” diye konuştu.

 

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI NASIL BELİRLENECEK'

İlk planda hedeflerinin İzmir’de dahil, kendilerinde olmayan il ve ilçelerde kimin aday gösterileceği olacağını belirten Hüseyin Saygılı buralarda eğilim yoklaması yapılacağını, gerekirse kamuoyu yoklamalarıyla doğru ismi bulmak için çalışacaklarını  söyledi. Mevcut belediye başkanlarıyla ilgili olarak hassas oldukları bir konuya dikkat çeken Hüseyin Saygılı, mevcut belediye başkanlarımızı tedirgin edecek hiçbir çalışmanın içinde olmayacaklarını vurguladı. Anket yöntemine devam edeceklerini, hangi belediye başkanının hangi projelerine halkın destek ne kadar destek verdiğini, çalışmalardan memnun olup olmadığını, kamuoyunun genel eğilimini bu anketlerle netleştireceklerini söyleyen Saygılı, yeterli desteği bulan isimlerle yola devam edecekleri mesajını verdi. Aday olmak hiçbir ismin önünün kesilmeyeceğini belirten Saygılı, “önemli olan isimler değil, CHP’nin iktidarı. Parti olarak seçimi kiminle kazanabilirsek onunla yola çıkarız. Ön seçim ya da merkez yoklaması diye net bir ayrım kararı alınmadı. Hakim nezdinde olmasa bile Genel Merkez ihtiyaç duyarsa ön seçimin en azından bazı yerlerde olmasına karar verebilir” dedi. Saygılı mevcut belediye başkanlarının olduğu CHP’li ilçelerde eğilim yoklaması ve anketlerin kendilerinde olmayan ilçelerde ise genel merkez istediği takdirde hakim nezdinde olmasa bile ön seçim yapılabileceğini vurguladı.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARINA EĞİTİM

Parti olarak belediye meclis üyesi olmak isteyenlere eğitim vereceklerini belirten Hüseyin Saygılı; genel merkez belediye meclis üyesi aday listesinde 3,5,7 gibi sayısını ve sırasını kendisinin belirleyeceği şekilde kontenjan ayırabilir. Burada dikkat ettiğimiz husus, aynı meslek gruplarına yığılma olmaması, her ilçede, her CHP belediye meclis grubunda dengeli bir meslek dağılımı olmasına dikkat edeceklerini açıkladı. Belediye Meclis üyesi olmak isteyenlere de seslenen Hüseyin Saygılı “parti örgütlerimizle kucaklaşsınlar. Görev alsınlar” mesajını verdi.    

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası