Ege Postası
Geri

Vekil'den iş bulmanın püf noktaları

İzmir Milletvekili Rifat Sait, hocalığa soyundu. Öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Sait, vekil-öğretmen oldu.
Vekil'den iş bulmanın püf noktaları
Haberler / Yerel Politika
29 Eylül 2012 Cumartesi 10:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -İzmir'in tarihi liselerinden biri olan İzmir Kız Lisesi milletvekili ağırladı. AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, uzmanlık konusu olan CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri konularında bilgilerini paylaştı. Öğrencilere İş Bulmanın püf noktalarını hakkında konferans veren Rıfat Sait genç kuşağın hayata hazırlanmasına yönelik ince tüyolar sundu.

Öğrencilerin ilk olarak medeni cesaretlerine güvenmeleri gerektiğini vurgulayan Sait " Oturmanızdan kalkmanıza kadar kendinize olan güveni karşı tarafa hissettiriniz. Dedi.

Sait, bir iş müracaatında cv'nizi hazırlamanız sizin için en önemli noktalardan birisidir... CV’nizde mutlaka son döneme ait resminiz bulunsun. Resim olmayan cv sol tarafa elenenler bölümüne konacakların başında gelir" dedi.

 

Öğrencilere interaktif bir konferans veren Sait, arada oynadığı bazı oyunlarla algı oluşturdu. Vücut dilinden örnekler veren İzmir Milletvekili Rifat Sait, göz temasının önemine dikkat çekti. Türkiye’de en önemli sorunlardan birinin işsizlik olduğunu, milletvekili olarak kendisine en fazla iş talepleri geldiğini belirten Sait, çok şükür başarılı bir devletimiz var, işsizlik %8’lere kadar düştü, dedi. İşsizliğin nedenlerinden birinin yanlış hazırlanan özgeçmişler(CV) olduğunu hatırlatan Sait, öğrencilere bu konuda bazı püf noktaları anlattı.

Öğrencileri zaman zaman küçük sınavlarla sınayan Sait, başarılı olanları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası