Ege Postası
Geri

Başkan Sürekli 2013 öncesi ince eleyip sık dokuyor

Ak Parti’nin büyük önem verdiği Karşıyaka’da 11 Aralık’ta iptal edilen kongre sonrası travma yaşayan ilçe teşkilatının başına özel görevle gönderilen Kerem Ali Sürekli kısa zamanda etkisini göstermiş ve teşkilatı ayakta tutmuştu. Yaklaşan yerel seçimler öncesi sahaya inmeye hazırlanan Ak Parti İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli şu sıralar ince eleyip sık dokuyor. Başkan Sürekli Ege Postası yazarlarına 2013 seçimleri öncesi hedeflerini anlattı…
Başkan Sürekli 2013 öncesi ince eleyip sık dokuyor
Haberler / Yerel Politika
28 Eylül 2012 Cuma 14:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Bilimsel ve profesyonel çalışmalar ile özellikle Karşıyaka’daki AK Parti’ye yönelik algıyı yıkmak isteyen Kerem Ali Sürekli bu eksende stratejik uzmanlar ve siyasal yöntemler konusunda uzman şirketler ile çalışacak. Bu arada Sürekli, 2009  yerel seçimlerinde İstanbul’dan İzmir’e 10 kişilik ekibiyle gelen ve  partinin İzmir’de oy oranının artmasında büyük katkısı olan SKM Koordinatörü İsmail Hakkı Turunç ile geçtiğimiz hafta İstanbul’da bir görüşme yaptı ve seçim taktiği aldı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi sahaya inmeye hazırlanan Ak Parti İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli şu sıralar ince eleyip sık dokuyor. Şahsi olarak kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapmak ve CHP ile makasın geniş olduğu ilçede farkı kapatmak için yoğun çaba harcayan Sürekli,”Yapılması gereken bilimsel açıdan teşkilatçılık açısından profesyonellik açısından ne varsa bu sonuna kadar yapacağız. Seçim günü oyumuzu içimiz rahat bir şekilde atacağız” dedi.

PROFESYONEL YARDIM ALACAK

Büyükşehir için farkın kapanmasına ne kadar katkı koyarsalar  o kadar başarılı olacaklarını ifade eden Sürekli yol haritasını belirlemede önemli çalışmalar yapıyor.İlçe Teşkilatı’nın  profesyonel olarak yardım almasını isteyen Sürekli, Karşıyaka’da CHP’nin gerisinde kalmalarının nedeni olarak ortaya koyduğu algı sorununu çözmek için kolları sıvadı. Son yapılan anketlerde Ak Parti’nin Karşıyaka’da yüzde 30’a dayandığını ifade eden Sürekli, “Karşıyaka’da Ak Parti’nin en büyük sorunu algı… Halk CHP’li belediyeden memnun değil. Ancak CHP’ye oy veriyor. Burada yaratılan kutuplaşma bunun en önemli nedeni. Ancak biz bunu değiştiriyoruz.  2009’da yüzde  20,  referandumunda  yüzde 21 olan oy oranı  şu anda 30… Anketlerde böyle çıkıyor. Bu rakam çok  önemli. 30’dan sonra buradaki algı kırılır. Geçtik mi her şey tersine dönebilir. Sahaya inmeye hazırlanıyoruz. Yerel seçim startını vereceğiz. Bu süreçte profesyonel yardım alacağız. Stratejik uzmanlardan siyasal yöntemler konusunda uzman şirketler ile çalışacağım. Saha çalışması, tanıtım gibi alanlarda ne yapılmalı. Özellikle algıyı değiştirmek için ne yapmalıyız. Birebir görüşmelerimiz vatandaş ile sürüyor.  Samimi olmak önemli ama mutlaka profesyonel yardım almak istiyorum. Sahaya  çıkan ekibin eğitimden geçirilmesini istiyorum. Bunun  için 1-2 şirket ile temastayım. Genel Merkez ile de bu konuda konuştum. Önümüzdeki hafta bu çalışmanın startını vereceğim” dedi.

İSTANBUL’DA TURUNÇ İLE GÖRÜŞTÜ

2009  yerel seçimlerinde İstanbul’dan İzmir’e 10 kişilik ekibiyle gelen ve  partinin İzmir’de oy oranının artmasında büyük katkısı olan SKM Koordinatörü İsmail Hakkı Turunç ile geçtiğimiz hafta İstanbul’da bir araya gelen Kerem Ali Sürekli, Turunç’tan seçim taktikleri aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde görev yapan, bir çok ilde seçim çalışması yürüten son yerel seçimlerde İzmir’e bir ay kala gelerek ekibi ile önemli çalışmalar yürüten Turunç ile görüşen Sürekli, “ Teşkilat profesörü kendisi… Bir çok ilde başarılı seçim süreçleri geçirdi. İzmir’i konuştuk. Bana çok önemli bir şey söyledi. ‘İstanbul’da Karşıyaka gibi 10 ilçeyi kazandık’ dedi. İzmir’de Ak Parti’nin son seçimlerde aldığı oyun iyi olduğunu İzmir’in hizmete susadığını birebir iletişim ile algının kırılmaya başladığını tüm ilçelerde Ak Parti’nin büyük şansı olduğunu dile getirdi.Yıllar önce yaptıkları bir çalışmadan bana bahseti.  Bir çok evden ‘bize gelmenize gerek yok oyumuz size farklı yerlere gidin’ diyenlerin olduğunu bunun nedeninde sabah gençlik kolları, öğlen kadın kolları akşam ana kademenin sürekli birebir ziyaretler yapmasının yattığını söyledi. Yaptığım görüşmede elde ettiğim bilgileri yol haritasını ilçe teşkilatım ile paylaştım. Bu eksende hem motive hem strateji olarak bize faydası olacak” dedi.

ÜYELERİ GÜNCELLEYECEK

Üye çalışması ekseninde AK Nokta ile İzmir’de ön plana çıkan ilçe teşkilatı olan Karşıyaka’da başkan Sürekli yeni bir çalışmaya daha imza atacak. Üyelerin sayısının yanında niteliğinin de artmasının önemine değinen Sürekli,” Üye çalışmasının fazlalığının en önemli katkısı teşkilatları hareketlendirmesi ve motive etmesi. Üye çalışması Temmuz ve Ağustos'ta müthiş performans sergiledi. Saat gibi çalıştık. Motivasyona sağlıyor. Miting düzenlediğinde bir etkinlik yaptığında üyeler motivasyonu arttırır. Tabi ki hepsi gönülde bağlı olmayabilir. Hatır için olabiliyor.Biz bundan sonra üyelerimiz üzerine bir çalışma yapacağız. İki bin üye yaptık dönüp bin üyeyi  güncelleyeceğim. Güncellemeye kendi dönemimden başlayacağım 2002’ye kadar… İki ileri bir geri yani. Bununla nitelikli üyeyi ortaya çıkartmış olacağız” dedi

KARŞIYAKA’DA ANAHTAR KADINLARDA

Karşıyaka’da kendilerine yönelik ilginin her geçen gün arttığına işaret eden Kerem Ali Sürekli ellerindeki anket çalışmalarının Karşıyaka’nın erkekleriyle ilgili değil kadınlarıyla ilgili çarpıcı bir sonucu ortaya çıkardığını söyledi. Sürekli “araştırmaların bize gösterdiği sonuç çok net. Karşıyakalı kadınlardan istediğimiz kadar destek aldığımız, onlarla AK Parti’yi güçbirliği yapar hale getirdiğimiz anda Karşıyaka’yı kesin kazanırız” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası