Ege Postası
Geri

Şehirlerde işçilerin bayramı meydanlarda, kırsalda ise tarladaydı

1 Mayıs İşçi Bayramı, yurt genelinde meydanlarda değişik etkinliklerle kutlanırken, bayramdan habersiz bazı işçiler tarlada çapa yapmaya devam etti. 80 kilometre uzaktan tarlada yevmiye ile çalışmaya gelen işçiler, “Bizim bayramımız burada”...
Şehirlerde işçilerin bayramı meydanlarda, kırsalda ise tarladaydı
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2013 Çarşamba 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
1 Mayıs İşçi Bayramı, yurt genelinde meydanlarda değişik etkinliklerle kutlanırken, bayramdan habersiz bazı işçiler tarlada çapa yapmaya devam etti. 80 kilometre uzaktan tarlada yevmiye ile çalışmaya gelen işçiler, “Bizim bayramımız burada” dedi.

Kahramanmaraş'a bağlı Elbistan'da bir çiftçi, işçi bayramından habersiz olarak tarlada çalışan işçilerine 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla içecek ve çikolata ikram etti. Nurhak bölgesinden günlük olarak tarlada çalışmaya gelen çoğunluğu kadın olan işçilere Beyhan Ceran isimli çiftçi, “İşçinin bayramını ilk kez kutluyoruz. Onlar da bu duruma şaşırdı.” diye konuştu.

İşçilerin sorun ve sıkıntılarının dile getirildiği 1 Mayıs, diğer bölgelerden farklı olarak Elbistan’da tarlalarda çalışan tarım işçileri için sıradan bir takvim günü olarak değerlendirildi. Günlük 20 TL'lik için tarlalarda çapa yapan işçiler, 1 Mayıs’ın bayram olduğundan bile haberlerinin olmadığını söyledi. Beyhan Ceran isimli çiftçi ise işçilerin unuttuğu bayramı onlara çikolata ve içecek jesti yaparak hatırlattı. Çalışan işçilerine jest yapan tarla sahibi Beyhan Ceran, “İşçi bayramı dolayısıyla kendi çapımızda işçi bayram kutlaması yapmaya çalıştık. Çok güzel karşıladılar. Bunu ilk defa yaptık. Bundan sonra bayram dolayısıyla her zaman yapmayı düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Sabah 06.00’da evden çıktıklarını ifade eden kadın işçiler, sıcağın altında çalışmanın zorluğuna değindi. Bayramdan habersiz olduklarını ifade eden bayanlar, “Bizim bayramımız tarlalarda geçiyor. Biz gölge yüzü görmüyoruz. Yevmiyemiz 20 TL. İşçi bayramıymış. Bizim bayramla alakamız yok. 80 kilometre öteden geliyoruz.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası