Ege Postası
Geri

Şehit polisin cenazesi memleketine gözyaşlarıyla uğurlandı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki gümrük kapısında çıkan olaylarda şehit düşen polis memuru Ferhat Avcı'nın naaşı, düzenlenen resmi törenin ardından memleketi Gaziantep’e gönderildi.1986 Gaziantep İslahiye doğumlu, Erzurum Polis...
Şehit polisin cenazesi memleketine gözyaşlarıyla uğurlandı
Haberler / Güncel
3 Mayıs 2013 Cuma 10:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki gümrük kapısında çıkan olaylarda şehit düşen polis memuru Ferhat Avcı'nın naaşı, düzenlenen resmi törenin ardından memleketi Gaziantep’e gönderildi.

1986 Gaziantep İslahiye doğumlu, Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan şehit polis memuru Ferhat Avcı için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bahçesinde resmi tören düzenlendi. Evli ve bir çocuk babası şehidin cenaze törenine yüzlerce meslektaşı ve çok sayıda askeri yetkili katıldı. Törende şehit eşi Zeynep Avcı ayakta durmakta zorlandı, ağabeyi baygınlık geçirdi. Henüz 3 yaşındaki oğlu Mustafa Avcı ise her şeyden habersiz olup bitenleri izledi. İki bayan polis minik Mustafa’nın başından bir dakika bile ayrılmadı. Sık sık fenalık geçiren acılı şehit babası, polis yardımı ile törene katılabildi. İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, şehit yakınları ve törene katılan misafirlerle yakından ilgilendi.

Törende konuşan Likoğlu, şehit polisin gönüllü olarak Şanlıurfa’ya göreve geldiğini söyledi. Likoğlu, "Allah kelamında Allah yolunda; Allah için, millet için namus için, vatan için, insanlık için ölenlere ölü demeyin. Zira onlar ölü değildir. Bu arkadaşımız geçici olarak aramızdan ayrılmıştır. Ancak ebediyette makamların en üstününe ulaşmıştır. Bu teşkilatımız ülkenin bütünlüğü, hukukun üstünlüğü ve demokrasinin kutsallaşmasında her dönemde ve her kesimde olabildiğince fedakarane görev yapmıştır ve yapmaktadır. Bu acılı gönümüzde sizler bizi yalnız bırakmadınız.” dedi.

Törende İl Müftüsü İhsan Açık dua okudu. Duanın okunmasının ardından bahçe dışında bekleyen cenaze aracına kadar şehit naaşı omuzlarda taşındı. Burada eşi de tabutun ardından yürüdü. İki bayan polis ve şehit yakınlarının yardımı ile omuzlarda ilerleyen naaşı takip eden şehit eşinin feryatları yürekleri dağladı. Burada son selamlamanın ardından şehidin cenazesi, memleketi Gaziantep’e gönderildi. Şehit naaşı Islahiye ilçesi Merkez Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından ilçe şehitlik mezarlığına defnedilecek. Dün Akçakale Gümrük Kapısı'nda bir grup Suriyeli silahla saldırmış bir polisi şehit etmiş, 3’ü güvenlik görevlisi 11 kişiyi de yaralamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası