Ege Postası
Geri

Selçuk krizi borçla aşacak

Uzun süredir mali krizle boğuşan ve işçi maaşlarını ödemekte zorlanan Selçuk Belediyesi yaşanan darboğazı borç para alarak aşacak. Bakıcı'ya 4.5 milyon liralık yetki
Selçuk krizi borçla aşacak
Haberler / İzmir
14 Şubat 2017 Salı 10:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz hafta gerçekleşen meclis toplantısında Başkan Zeynel Bakıcı'nın "150 kadar ihtiyaç fazlası personelimiz var" açıklamasıyla gündeme gelen Selçuk ilçesinde yaşanan mali sıkıntılara çare aranıyor. Bütçede tasarrufa gitmek için bünyesinde çalışan memur ve işçileri 2017 yılının Mart ayına kadar dönüşümlü olarak ücretsiz izne çıkarma kararı alan İlçe belediyesi krizi borçla aşamaya çalışacak.

Mali sıkıntılarla gündemden düşmeyen ve yaşanan maaş krizleriyle sık sık gündeme gelen Selçuk Belediyesi, kritik bir borçlanma kararı aldı. Geçen yıldan kalan maaş alacakları bulunan personeli dönüşümlü olarak izne çıkarma kararı alan ve bütçede tasarruf tedbirlerini uygulamaya koyan Selçuk Belediyesi krizi dış kaynaklarla aşamaya çalışacak.

Önce ilçe belediyesinin meclis toplantısında ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kabul edilen önerge çerçevesinde Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'ya 4,5 milyon lira tutarında borçlanma ve kredi kullanma yetkisi verildi. Borçlanma yoluyla elde edilecek kaynağın, başta belediyenin personel alacakları, idarenin geçmişten gelen ödemeleri ve ilçeye yönelik altyapı faaliyetlerinde kullanılması beleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası