Ege Postası
Geri

Selvitopu: 'Görevimi bir kadın belediye başkanına devretmek isterim'

5 Aralık 1934’te Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin 81’inci yıldönümü nedeniyle Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi tarafından etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Karabağlar bölgesinde yaşayan ve meclis üyeleri başta olmak üzere seçilmiş kadınlara kahvaltı verildi. Toplantıda konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, toplumsal yaşamın her alanında yönetim kademelerinde kadınların sayısının artması dileğinde bulunarak, “Bana Sorulursa ben görevi devrederken de bir kadın arkadaşa devretmeyi isterim.” Açıklamasında bulundu. Başkan Selvitopu Karabağlar'da kadınlara seslendi:
Selvitopu: 'Görevimi bir kadın belediye başkanına devretmek isterim'
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Aralık 2015 Pazar 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, İzmir Kadınlar Birliği (İZKAB), Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER), Kavacık Kadın Kooperatifi, muhtarlar, muhtar azaları, meclis üyeleri katıldı. 



Bu birliktelik çok önemli
Karabağlar Kent Konseyi’nin seçilmiş ilk kadın başkanı olan Seniye Nazik Işık toplantıda yaptığı konuşmada Karabağlar’da kadın ağının güçlenmesi için bu toplantının önemine dikkat çekti. Seçilmiş kadınların bir araya gelerek birbirlerini tanıması, ilçede kadınların da ön planda olması amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirten Işık, “Kent konseyi yürütme kurulu, kadın meclisi, emekli meclisi, belediye meclis üyeleri arasında bulunan seçilmiş kadınlarımız; 58 mahallenin 6’sında bulunan kadın muhtarlarımız ve azalarımıza başarıları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Bugün bu kahvaltı Karabağlar’daki kadın ağının güçlenmesi için çok önemli.” dedi.



Kadınlar yönetimde fazlaca yer almalılar
Karabağlar Kent Konseyi’nin düzenlemiş olduğu bu anlamlı kahvaltı için teşekkür eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da 5 Aralık’ın önemine vurgu yaptı. Başkan Selvitopu, toplumsal yaşamın her alanında kadınların yönetim kademelerinde temsil hakkını elde etmesi dileğinde bulundu. Görevini bir kadın belediye başkanına da devretmek istediğini de ifade eden Başkan Selvitopu şöyle konuştu: “5 Aralık Türkiye için önemli bir gün. Avrupa’da kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren ilk ülkeyiz. Tabi bu konuda yeterli miyiz bunu söylemek oldukça zor. Kadının olduğu yerde saygı ve sevgi vardır. Siyasal yaşamda kadınların yer alması çok önemli,  her alanda olduğu gibi orada da toparlayıcı olur. Hem belediye meclislerinde hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadınlara önemli ölçüde yer vermeliyiz. Bizler kadınların eğitimine çok önem veriyoruz. Cumhuriyetin kuruluşunda da bu vardı. Önemli olan düşüncelerimizi geliştirmek, düşünceleri kapatmamak.Bizler Cumhuriyet’in değerini anlamalıyız, dönüp baktığımızda Suriye ve Irak’ta yaşananlar bizleri ürkütüyor. Cumhuriyet rejimini yürüten tek İslam ülkesiyiz ve demokrasiyi de geliştirmeliyiz.Demokrasiyi geliştirerek kadınlarımızı sosyal, kültürel,bilimsel ve eğitim  anlamında güçlendirmeliyiz. Tabi bizlerin de yerel anlamda yapacaklarımız var. Semt merkezleri oluşturarak  tüm Karabağlar’daki kadınlara ulaşmaya çalışacağız. Önümüzdeki yıl bu yatırımları gerçekleştirdikten sonra bu yatırımlar kadınlarımızın olacak. Biliyoruz ki kadınlarımız bizden daha iyi oraları idare eder. Bundan hiç şüphemiz yok. Kadının elinin olduğu yerde düzen, intizam, temizlik oluyor. Gelecekte umarım sadece muhtarlıklarda, belediye meclis üyeliklerinde değil milletvekilliğinde,  belediye başkanlığında da sayınız artar.Bana Sorulursa ben görevi devrederken de bir kadın arkadaşa devretmeyi isterim.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası