Ege Postası
Geri

Sendika'dan transfer iddialarına yalanlama!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde son günlerde artarak devam eden transfer söylentileri ve belediye işçileri arasında yayılan transfer dedikodularına yetkili sendikadan yalanlama geldi. "Kasıtlı" olarak çıkartılan söylentileri kınayan Belediye-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, toplu sözleşme sürec Sendika'dan transfer iddialarına yalanlama!
Sendika'dan transfer iddialarına yalanlama!
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Haziran 2016 Cuma 21:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden İZBELKOM'da bin 400'e yakın çalışanı ilgilendiren ve çalışanların belediyenin diğer şirketi İZELMAN'a transfer edileceği yönündeki söylentiler sonrasında yetkili sendikadan kapsamlı bir açıklama geldi. 

İZBELKOM’da transfer tedirginliği

İZBELKOM A.Ş.'de örgütlü bulunan yetkili Belediye-İş Sendikası adına iddialara açıklık getiren 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Mutoğlu, işçiler arasında başlıca gündem maddesi olan "Şirketler arası transfer" söylentilerini yalanladı. Önceki hafta İZBELKOM A.Ş.'de yaşanan polis operasyonu ve yönetici kadrosundaki değişimin sendika ile belediye arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerini etkilemediğini belirten Şube Başkanı Mutoğlu, İZELMAN şirketinde örgütlü bulunan Genel-İş Sendikası'na ise tepki gösterdi.  

BELEDİYE-İŞ SENDİKASI'NDAN KAPSAMLI AÇIKLAMA

Transfer söylentilerinin devam eden toplu iş sözleşme si sürecine zarar vermek amacı ile kasıtlı olarak çıkartıldığını belirten Belediye-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Mutoğlu, "Söylentiler tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmayan şeylerdir. Böyle bir kadro aktarımının olması hukuken ve mevzuat açısından kesinlikle mümkün değildir. İZBELKOM'un personeli İZSU'nun asli işini yerine getiren işçilerdir. Herhangi bir kadro geçişi olsa dahi İZSU'nun kadrolu işçileri olmaları mümkündür. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin taşeron şirketi olan İZELMAN'a kadro geçişi söz konusu değildir. şu anda gündemde böyle bir şey de yoktur. İZBELKOM şirketinde örgütlü olan yetkili sendika olarak yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz başarıyla devam etmektedir. Fakat bunu kıskanan ve sürece gölge düşürmeye çalışan bazı çevreler ve İZELMAN şirketinde örgütlü bulunan, kendi sözleşmesinden de hayal kırıklığı ile ayrılan Genel-İş Sendikası'nın yöneticileri ve sendika temsilcileri bu yaptıkları ile başarısızlıklarını örtbas etmeye çalışmakta, işçiyi bölmektedirler. İZBELKOM'da çalışan ve İZSU'nun hizmetlerini yerine getiren işçi kardeşlerimiz böyle provokatif söylemlere ve kasıtlı olarak çıkartılan dedikodulara inanmasınlar. Bu tarz söylemleri işçiler arasında yayan kimseleri de şiddetle kınıyorum. Tüm belediye çalışanlarımızın içi rahat etsin. Ne transfer ne de toplu sözleşme süreciyle ilgili hiçbir sıkıntı yoktur. Belediye-İş Sendikası'nı yıpratamayacaklardır" dedi. Mutoğlu ayrıca konuyla ilgili gelişmelerin belediyenin üst mercilerine de yansıdığını söyleyerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve belediye bürokratları ile yaptığı görüşmelerin ardından yaşanan durumun gerçeği yansıtmadığını aktardı ve transfer dedikodularını yalanladı.

GENEL-İŞ'TEN JET YANIT

Belediye-İş Sendikası'nın ardından konuyla ilgili olarak bir açıklama da Genel-İş Sendikası cephesinden geldi. Hiçbir sendikayı kendilerine rakip görmediklerini ve işçilerin birliğinden yana olduklarının altını çizen İZELMAN işçilerinin örgütlü bulunduğu Genel-İş Sendikası 3 No'lu Şube Başkanı Güral Doğan, "TÜRK-İŞ'e bağlı Belediye-İş Sendikası'nın ve örgütlü işçilerin kendi bünyelerinde yaşanan huzursuzluğu bize mal etmelerini şiddetle kınıyoruz. Geçmişte İzmir Büyükşehir Belediyesi zarar görmesin diye bedel ödeyen, cezaevlerinde yatan sendikacılar olarak bu yaşananları elbette tasvip etmiyoruz. Biz işçileri bölmekten, ya da bir başka sendikanın örgütlü olduğu bir işyerinde çalışma yapmayı da onaylamıyoruz. Özellikle AKP iktidarının işçi sınıfına karşı bu denli saldırıda olduğu bir dönemde birlik beraberlik mesajları verirken, kiralık işçiliğe karşı direnirken, defalarca ortak mücadele çağrısı yaparken, bizi bu şekilde eleştirenlere neredeydiniz diye sormak istiyoruz. İZELMAN'da örgütlü sendika olarak İZBELKOM'daki toplu sözleşme sürecinde Belediye-İş Sendikası'nın arkasında olduğumuzu defalarca söyledik. Ancak bizi böyle bir ortama ve kısır çekişmelere sürükleyenleri kınıyoruz. Genel-İş ailesine yöneltilen suçlamaları kabul etmiyoruz. Koltuk sevdasına düşmeden ortak mücadele etmek zorundayız. Bu tavır Belediye-İş Sendikası'na yakışmadı. Hiçkimsenin ya da hiçbir kurumun bizi böyle tartışmaların içine çekmesine bugüne kadar izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz" diye konuştu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası