Ege Postası
Geri

Sendikadan iddialara yalanlama geldi

Çiğli Belediyesi'nde 3 personelin sendikalı olduğu gerekçesiyle işten çıkartıldığına dair iddialara yönelik DİSK'ten açıklama geldi. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile zirve gerçekleştiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, örgütlenme faaliyetleri sırasında herhangi bir kriz yaşanmadığını be Başkan Arslan ile Disk görüşmesinde neler yaşandı'
Sendikadan iddialara yalanlama geldi
Haberler / İzmir
13 Nisan 2016 Çarşamba 22:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çiğli Belediyesi'ne bağlı Akvaryum Kafe'de çalışan üç personelin işten atıldığı yönündeki iddialar üzerine sendika yönetimi ile Belediye Başkanı Hasan Arslan arasında sürpriz bir görüşme gerçekleşti.

Gelişmeleri değerlendiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan arasında gerçekleşen zirvenin ardından belediyedeki yetkili DİSK Dev Turizm-İş Sendikası tarafından yürütülen örgütlenme çalışmaları masaya yatırıldı. Kamuoyunda üç çalışanın işten çıkartıldığı yönündeki iddialar ile gündeme gelen süreçle ilgili görüş alışverişinde bulunan taraflar arasında kalıcı uzlaşma sağlanırken, DİSK'ten konuyla ilgili detaylı açıklama geldi.

DİSK'TEN DETAYLI AÇIKLAMA

Gerçekleşen görüşmenin ardından belediye bünyesinde kriz yaşandığı ve personelin işten çıkartıldığı yönündeki iddialara açıklık getiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Çiğli Belediyesi'ne bağlı Akvaryum Kafe'de çalışan 28 ÇİĞ-BEL A.Ş. işçisinin örgütlendiği DİSK'e bağlı Dev-Turizm-İş Sendikası ile belediye yönetimi arasında anlaşmazlık yaşandığı şeklinde iddialar kamuoyunda tartışılmaktadır. Çiğli Belediyesi'nde işçileri mağdur eden ya da bahsedildiği gibi krize yol açan bir gelişme yaşanmamıştır. Belediyede iş bırakılması ya da direniş çadırı kurulması gibi bir eylem planımız yoktur. Şirket bünyesinde çalışan işçilerle ilgili örgütlenme süreci devam etmektedir. Sayın Arslan ile yaptığımız görüşmede yaşanan bazı sıkıntıları kendisine ilettik ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Sendika adına taleplerimizi bir kez daha dile getirdik. Ufak tefek pürüzler de giderilmiş olup, herkes işinin başında çalışmaya devam etmektedir. Çiğli Belediyesi'nde bir sorun varmış gibi lanse ederek, spekülasyon yapanlara ve ortalığı karıştırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Kimse olayı başka yerlere çekmeye çalışmasın. Bizim derdimiz ekmek mücadelesi olup, çalışmalarımız devam etmektedir. DİSK'in Çiğli Belediyesi bünyesinde bugüne dek sürdürdüğü çalışmalar aynen devam edecektir" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası