Ege Postası
Geri

Senem Kılıç 'Kadın Girişimcinin Yol Haritası'nı çizdi

Vira Stratejik Ortaklık'ın Kurucusu ve Akademisyen Senem Kılıç'ın Gazi Kitabevi tarafından basılan ilk kitabı, “Kadın Girişimcinin Yol Haritası” yayınlandı. Alsancak Midpoint Cafe'de düzenlenen tanıtım toplantısında basın mensuplarıyla buluşan yazar Senem Kılıç, “Kadın Grişimcinin Yol Haritası” kitabının Türkiye'de kadın girişimciliği üzerine yazılan ilk kitap olma özelliği taşıdığını söyledi. Senem Kılıç ilk kitabını yayınladı
Senem Kılıç 'Kadın Girişimcinin Yol Haritası'nı çizdi
Haberler / İzmir
17 Mart 2016 Perşembe 13:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kitabın temelinde iş fikri ve cesareti olan kadınlara doğru yol göstermek olduğunu söyleyen Senem Kılıç, kadın istihdamının ekonomiye olan katkısının önemli olduğunu ifade etti.

Türkiye'de markalaşma ve kurumsallaşma bağlamında eksikler bulunduğunu ve bir işi kurarken sağlam temeller üzerinde yükseltilmesi gerektiğine dikkat çeken Kılıç, iş fikri olan girişimcilere iş sahibi olanların el uzatması ve deneyimlerini paylaşması için bu kitabı kaleme aldığını dile getirdi.

Kitapta girişimciliğe adım atmak isteyen kadınlara iş fikrini bulma aşamasından şirketleşmeye ve şirket yapısını oluşturan departmanların işleyeşine kadar; tüm evreler hakkında yol gösterici olmaya çalıştığını belirten Kılıç, Tükiye'de doğrudan kadın girişimcilere hitap eden ilk kitabı yazmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Türkiye ve dünyada ekonomik ve sosyal kalkınmaya giden yolda girişimciliğin, özellikle de kadın girişimciliğinin çok büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Senem Kılıç, “Ülkemizde kadın girişimcilik her ne kadar devlet tarafından desteklense de, hala hak ettiği önemi bulabilmiş durumda değil. “Kadın Grişimcinin Yol Haritası” ile birlikte hem kadın girişimciliğine dikkat çekmek, hem de kendi şirketini kurarak ortaya bir değer koymak isteyen girişimci kadınlara günümüz pazar koşullarında neler yapmaları gerektiğini anlatmak istedik. Umarım bu kitap, kadınlarımız için aydınlatıcı ve girişimci olarak adım attıkları iş dünyasında faydalı olur” diye konuştu.



KADIN GİRİŞİMCİLER DAHA FAZLA ENGELLE KARŞILAŞIYOR
Yıllarca kendisinin de özel kurumlarda beyaz yakalı olarak hizmet vermesinin ardından girişimcilikte bulunarak kendi şirketini açtığını hatırlatan Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir girişimcinin çok iyi bir fikre, onu hayata geçirecek bir plana ve elbette bunun için de bir finansmana ihtiyacı var. Finansmana ulaşmada yaşanan zorluklar ve toplumun kadına biçtiği rol, kadın girişimciliğin önündeki en büyük engel. Bir kadın girişimci, bir erkeğe oranla çok daha fazla engele ve zorluğa maruz kalıyor. Ancak her geçen gün daha fazla kadın girişimci iş dünyasına adım atıyor. Burada da karşılaşılan en büyük sorun, pazarda doğru adımları atamamak. Bu sorundan heareketle, “Kadın Girişimcinin Yol Haritası”nı yazmaya karar verdim. Biliyoruz ki; her başarılı kadın girişimci, ardından gelecek yeni kadın girişimcilere örnek olacak ve onlar için yeni bir sayfa açacaktır”

YENİ KİTAPLAR YOLDA
Yeni kitap çalışmalarının sürdüğü müjdesini de veren Senem Kılıç, “Şu anda üstünde çalıştığım genç girişimcilere yönelik bir kitap projem daha var. O kitabın ardından ise yeni sanayi devrimi Endüsti 4.0 üzerine bir kitap yazmak istiyorum. Ayrıca, bir girişimciliği başarısızlığı götüren faktörler üzerine de bir çalışmam olacak. Yıl sonuna kadar saydığım kitapları bitirerek girişimci adaylarına faydalı olmaya çalışacağım” ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası