Ege Postası
Geri

Şengül: Cumhuriyet sadece CHP'nin değil

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeni ile karşı karşıya gelen CHP ve Ak PArti'de İzmir Milletvekili Aydın Şengül, "muhafazakar kesimin Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmasından CHP’nin rahatsız olduğunu belirterek, “Cumhuriyet sadece şarkı söyleyen, tenis oynayan, barlara gidenlerin değil; toplumun tüm kesimlerinin yaşam biçimlerini kucaklayan bir rejimdir” dedi.
Şengül: Cumhuriyet sadece CHP'nin değil
Haberler / Yerel Politika
30 Ekim 2012 Salı 17:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Göreve geldiklerinden bu yana geçen 10 yılı aşkın süredir hiç kimsenin yaşam tarzına ve dünya görüşüne müdahalede bulunmadıklarını ifade eden Aydın Şengül, “AK Parti’nin gerek cumhuriyet gerek bireysel hak ve özgürlükler noktasında kendini anlatmaya ve bu noktada meyhane meyhane gezmeye de asla ihtiyacı yoktur, olamaz” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir siyasi fikir üretemediği gibi, beceriksizliklerinden ‘Cumhuriyet’ gibi önemli bir toplumsal rejimi tüketme yoluyla siyasi varlıklarını sürdürmeye çalıştıklarını belirten Şengül şunları söyledi:

CUMHURİYET HERKESİ VE HER GÖRÜŞÜ KUCAKLAYAN BİR REJİMDİR
“Muhafazakar kesimin Cumhuriyete sahip çıkmasından CHP neden rahatsız oluyo? Cumhuriyet rejimi ve bireysel hak ve özgürlükler sadece belirli bir zümrenin tekelinde değildir. Cumhuriyet sadece şarkı söyleyen, tenis oynayan, barlara gidenlerin değildir. Cumhuriyet her kesimi kucaklayan bir rejimdir. Biz öyle biliyoruz. Yoksa Cumhuriyeti bize yanlış mı öğrettile? CHP 29 Ekim’in 89. Yıldönümünde yine başarılı bir sınav veremedi ve İşçi Partisi, TGB gibi marjinal grupların gölgesi altında illegal yürüyüşlere katıldı. Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü CHP’nin de katılımıyla ciddi siyasi istismarlara kurban edilmeye çalışıldı. Cumhuriyet özü itibariyle milletin ta kendisi olduğundan hiçbir siyasi kurumun, yaşam tarzının ve ideolojinin altkümesi olamayacak kadar önemli bir rejimdir. Ancak ne yazık ki belli çevrelerin siyasi hesapları yüzünden bugün ‘Cumhuriyet’ birçok noktada anlam ve önemini kaybediyor. Cumhuriyet varoluş nedeniyle Kurtuluş Savaşı’na Anadolu’nun her köşesinden canları ve kanlarıyla katılanların kurduğu ve Atatürk’ün sözleriyle O’nun en büyük eseridir. Bugün Cumhuriyet’in ne olduğunu, ne anlama geldiğini bilmeyenler elmayla armutu birbirine karıştırarak pervasızca siyasi yorumlarda bulunuyorlar. Bir rejimi, pratik bir yaşam tarzıyla özdeşleştirerek cumhuriyetin altını boşaltıyorlar.”

MİLLET CHP’NİN SÖYLEMLERİNDEN BIKTI
AK Parti’nin gerek cumhuriyet gerek bireysel hak ve özgürlükler noktasında kendini anlatmaya ve bu noktada meyhane meyhane gezmeye asla ihtiyacı olmadığına dikkat çeken Şengül,”. Göreve geleli 10 yıl gibi ciddi bir süre oldu. Kimin yaşam tarzına, yediğine içtiğine müdahale edild? AK Parti hangi yaşam tarzına müdahale etti. Hangi yaşam tarzını tahakküm altına aldı. Bunlar artık bugün geçerliliği olmayan dünün istismar edilmiş siyasi söylemleridir. Millet bunlardan ve bu doğrultuda yapılan icraatlardan sıkıldığını her seçim döneminde bu niyette olanlara göstermiştir. Millet artık CHP’nin bu söylemlerinden bıkmıştır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası