Ege Postası
Geri

Şengül'den Kocaoğlu'na müfettiş yanıtı

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ayrı bir incelemeye tabi tutuyorlar ve müfettişten ve soruşturmadan çalışamıyoruz” şeklindeki eleştirilerinin haksız olduğunu kaydetti.
Şengül'den Kocaoğlu'na müfettiş yanıtı
Haberler / Yerel Politika
10 Kasım 2012 Cumartesi 10:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, 2004-2011 yılları arasındaki 3 Büyükşehir Belediyesi’nin ön incelemeye tabi tutulan, dosyalarının sayısına bakıldığında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ön incelemeye alınan dosyalarının 42 adet, aynı dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 56 adet ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 48 adet olduğunu açıkladı.

Şengül ayrıca, yargıya intikal eden dosyaların aynı dönemde İzmir büyükşehir Belediyesi’nin 3 adet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1 adet ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 6 adet dosyasını olduğuna dikkat çekerek, “Görüldüğü gibi İzmir’e özel bir muamele yok. Belediyecilik adına ortaya bir vizyon koyamayanlar bugün belli ideolojik değerler üzerinden her türlü hukuki faaliyeti istismar etme gayretine giriyorlar” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, Belediyelerde parti ayrımı gözetmeksizin yapılan soruşturma ve denetimlerin sadece İzmir’e özgü olduğunu savunmak ve “madur” sıfatı altında istismar edilme gayreti içinde olduğuna işaret eden Şengül şunları söyledi:
“Yazdırdığı kitap ve beyanatlarıyla diğer Büyükşehirlerin başına sık gelen hadiseleri bile sadece kendi başına geliyormuş gibi yansıtarak siyasi rant elde etme gayretinde. Ne yazık ki bazı İzmirli kardeşlerimde bu duygusal istismara inanıyorlar. Ben bu noktada İzmirli hemşerilerimi aydınlatmak adına bazı rakamlar vereceğim. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, 2004-2011 yılları arasındaki 3 Büyükşehrin ön incelemeye tabi tutulan ve yargıya dosyalarının sayısına baktığımızda İzmir’e bir ayrımcılık olmadığı kesin surette görülecektir. Rakamlar tüm çıplaklığıyla ortada. Üvey evlat mealindeki algı yaratımı çabaları yersiz. İzmirlinin hassasiyetleriyle daha fazla oynamayın. Kaldı ki alnı ak olan bu tarz soruşturma ve denetimlerden çekinmez.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası