Ege Postası
Geri

Serdar Öztürk'ten İGC'ye bir tepki daha: Yaptığınız tam 'reis' işi!

Gazeteci Serdar Öztürk'ten İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne yönelik tepkisi sürüyor. Öztürk, "Şimdi açıklayın bakalım. İGC’nin gazetesi 9 Eylül’den sorumlu yönetim kurulu üyesini hangi mantıkla gazetede “MUHABİR” olarak işe başlattınız? İşe başlattığınız isimler şimdilik bende kalsın ama bu yaptığınız tam “reis” işi. O yüzden kimseye kızmaya, eleştirmeye hakkınız yok. Basın emekçilerinin üzerinden plan/proje geliştirmeyi bırakın." sözleriyle tepkisini ortaya koydu.
Serdar Öztürk'ten İGC'ye bir tepki daha: Yaptığınız tam 'reis' işi!
Haberler / İzmir
7 Haziran 2024 Cuma 11:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Gazeteciler Cemiyeti, 9 Eylül Gazetesi'nde 'kıdem tazminatı yükü' sebebiyle uzun süreli çalışanlar ile yollarını ayırma kararı almıştı. Gazeteci Serdar Öztürk kararı sert sözlerle eleştirmişti.

Öztürk, "Umuyorum ki bu belge şaka olarak düzenlenmiş olsun. Bağımsızlık, basın özgürlüğü gibi süslü cümleler kurup sonra da (altına imza atma cesareti bile gösteremedikleri) böyle bir metni hiçbir İzmir Gazeteciler Cemiyeti yöneticisi imzalamaz bence. Böyle bir metin bırakın basın özgürlüğünü ihlal etmesini, basın emekçileri için tarihin en utanç verici mobing belgesidir. İktidarın enflasyonun suçlusunu emekli, memur işçilere çıkarma sonucu ile gazetenin zarar etmesini çalışanlarına yüklemesi aynı faşist zihniyetin ürünüdür." demişti.

Gazeteci Öztürk yeni bir açıklama yaparak İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne tepkisini sürdürdü.

Öztürk, "Sevgili İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetimi; gençlere “istihdam” diye yola çıkıp, emeklilere “destek” noktasına geldiniz. Çalışanların “kıdem tazminatına” kadar göz diktiniz. Faşist deyince kızıyorsunuz. Çok kızdığınız iktidarın en büyük özelliği, her şehirde kendi “reisini” yaratmasıdır. Şimdi açıklayın bakalım. İGC’nin gazetesi 9 Eylül’den sorumlu yönetim kurulu üyesini hangi mantıkla gazetede “MUHABİR” olarak işe başlattınız? İşe başlattığınız isimler şimdilik bende kalsın ama bu yaptığınız tam “reis” işi. O yüzden kimseye kızmaya, eleştirmeye hakkınız yok. Basın emekçilerinin üzerinden plan/proje geliştirmeyi bırakın." dedi.

 

İGC'den 'Ali Cengiz' oyunu: Gazeteci Öztürk'ten tepki
 

 

İGC'ye bir tepki de TGS'den: Mevsimlik işçi olarak görüyor!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası