Ege Postası
Geri

Sertifikalarını aldılar

Temel dağcılık, ilk yardım, kış koşullarında arama kurtarma gibi önemli eğitim aşamalarını başarıyla tamamlayan Çiğli Belediyesi’nin doğal afetlerde hayat kurtaracak Arama Kurtarma (ÇAK) ekibi sertifikalarını Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’tan aldı.
Sertifikalarını aldılar
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Temmuz 2013 Pazartesi 10:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Çiğli Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl oluşturulan 24 kişilik Çiğli Arama Kurtarma ekibinden seçilen 6 kişi, İl Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nde aldıkları eğitimlerini tamamladı. Ödemiş Bozdağ’da kamp kuran ekip, yön bulma, harita ve GPS kullanımı, ilk yardım, kış koşullarında hayatı idame ettirme ve barınma, kar mağarası, iglo ve bivak yapımı, çığ bilgisi, arama kurtarma ve sondalama konularında eğitim aldılar. Tamamı belediye memur ve işçisinden oluşan 24 kişilik ÇAK ekibi geçtiğimiz yıl göçük altında canlı arama, enkazdan yaralı kurtarma, bir binadan diğerine yaralı taşıma, yüksek binalardan yaralı indirme, kısa sürede organize olarak olay yerine varabilme gibi temel konularda eğitim almış, eğitimlerini nefes kesen bir tatbikatla tamamlamışlardı. ÇAK ekibinden seçilen 6 kişilik ekip ise bu kez dağda ve kış koşullarında arama yapabilecek düzeyde eğitimlerini tamamladı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 6 kişilik ekibi makamında kabul eden Başkan Metin Solak, ekibi kutladı ve sertifikalarını verdi.

Gönüllü eğitimleri başladı
ÇAK ekibinin aldıkları eğitimlerle her koşulda arama kurtarma yapabilecek düzeye geldiğini belirten Başkan Metin Solak, ekibin sürekli eğitimlerle profesyonelleştiğini belirtti. Gönüllülerin de katılımı ile büyüdüklerini ve verilen eğitimlerle Çiğli’de önemli bir farkındalık oluşturmaya başladıklarını belirten Başkan Metin Solak, şöyle konuştu; “Gönüllülerin kayıtları bir yandan devam ederken, bir yandan eğitimleri başladı. Dileyen herkes temel ilk yardım konusunda eğitimlerimize katılabilir. Gönüllüler, evlerinde ve çevrelerinde olası yaşanabilecek bir sorunda bilinçli hareket edecekler. Dilerim kimsenin ihtiyacı olmaz ancak ihtiyaç belirdiğinde bizim ekibimizin de hazır olması bizleri rahatlatıyor. Ekibimiz ihtiyaç duyulan her yere en kısa zamanda organize olarak ulaşacak. Eğitimin yanı sıra ekibimizin donanımını da giderek güçlendiriyoruz. İzmir’in en iyi arama kurtarma ekibi haline geliyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası