Ege Postası
Geri

Şirinyer projesi bir başka bahara mı kalıyor '

Buca ve Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projesi olan ‘Şirinyer projesinde’ yürütmeyi durdurma kararının ardından bu kez plan iptal kararı çıktı. İzmir 3.İdare Mahkemesi 16.05.2013 tarih ve 2013/693 sayılı kararıyla Şirinyer projesinin bu haliyle yapılamayacağını ilan etmiş oldu
Şirinyer projesi bir başka bahara mı kalıyor '
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Temmuz 2013 Pazar 17:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber Servisi- Büyükşehir Belediyesi ile Buca Belediyesi arasında imzalanan protokol ile çalışmalarına başlanan Şirinyer Projesi en azından şimdilik bir başka bahara kalmış gibi görünüyor. Buca Belediyesi yapımı çok uzun yıllardır yılan hikayesine dönen Şirinyer Projesi için Büyükşehir Belediyesi’yle protokol imzalamıştı. 64 bin metrekare alana yapılacak dev proje için ilk itiraz Bağımsız Meclis Üyesi Lokman Fazla’dan geldi. İdare Mahkemesine dava açan Fazla, Proje kapsamında Şirinyer’den Buca Pazaryeri’ne taşınması planlanan Kadın Aktivite Merkezi’nin yer değişikliğini öngören plana itiraz etti. İzmir 3.İdare Mahkemesi 22.02. 2013 tarihinde Yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Mahkemenin verdiği kararda iki ayrıntı dikkati çekiyordu. Bunlardan ilki, şu anda Şirinyer Parkı içinde bulunan Kadın Aktivite Merkezi ve Sosyal Tesis’in Buca Çevik Bir Meydanı’nın oradaki Buca Pazaryeri’ne taşınması uygun bulunmamıştı. İkincisi ise İmar Planlarında ‘park ve dinlenme alanı’ olarak görünen yerin ‘sosyal ve kültürel tesisler alanı’ olarak değiştirilmesi kabul edilmemişti.



İLK KARARIN ARDINDAN BU KEZ İPTAL ÇIKTI

Şikayetçi Lokman Fazla’nın başvurusunu inceleyen İzmir 3.İdare Mahkemesi Şubat ayında verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından Mayıs’ta yeni bir kararın altına imza attı. Mahkeme kararında sınırlı bir alanda yapılan plan değişikliğinin planın bütünlüğü, sürekliliği ve dengeleri bakımından planlama ilkeleri açısından sorun yarattığına işaret edilerek, ‘dava konusu işlemin iptaline’ karar verilmiştir denildi.

LOKMAN FAZLA: KAMU YARARI OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

İzmir 3.İdare Mahkemesi’nin planın iptaline yönelik kararını değerlendiren Buca Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Lokman Fazla ‘Buca pazar yeri ile ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/5000 ölçekli nazım plan değişikliği Şirinyer pazar yeri plan değişikliği ile beraber ve bağlantılı olarak yapılmıştır. Şirinyer pazar yeri plan değişikliği kapsamında kadın aktivite merkezi ve düğün salonunun hizmet verdiği bina yıkılıp yerine Buca pazar yeri içinde imar planında yeşil alan ve park görülen alana bina yapılmasını öngörmekteydi. Diğer bir deyişle yeşil alan ve park kaldırılarak bina yapılacaktı.Ancak yapılan bu değişiklikte kamu yararı olmadığı gibi şehircilik ilkesine de aykırı bir durum oluşturduğundan İzmir 3.İdare mahkemesi tarafından gerekçelerim doğru bulunarak Büyükşehir Belediye meclisinin 1/5000 ölçekli imar plan değişkliği iptal edilmişti. Bu alanla ilgili daha önce yürütmenin durdurulma kararı verilmişti. Şimdi ise bu karar ile plan iptal oldu’ dedi.

KADINLARIN SPOR YAPMASININ KİME ZARARI VAR'

Lokman Fazla ‘Şirinyer parkı içindeki yapının yıkılmasının kimseye faydası yoktur. Kadınların bu yerde spor ve etkinlik yapmasının kime zararı var. Geçmişte milyarca para harcanarak yapılan bu tesisin hiç bir mantıklı gerekçe sunulmadan yıkılması ve bunun sonucunda kadınların mağdur edilmesini anlamış değilim. Açmış olduğum dava sonucunda kadın aktivite merkezi yıkılmayacaktır. Belediyeler imar planı ve projelerini kamu yararı ve yasalara uygun yapmaları halinde her türlü desteği vermeye hazırım’ diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası