Ege Postası
Geri

Büyükşehir'den bir tesis açılışı daha!

Doğanbey-Ürkmez İleri Biyolojik Atık Su Artıma Tesisi açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün gerçekleşen Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısında İzmir Valisi Mustafa Toprak ile yaşadığı tartışmanın basına yanlış aktarıldığını savunarak, seçim öncesi kentte manipülasyon ortamı yaratılmaya çalışıldığını iddia etti. söyledi. Kocaoğlu, Vali Toprak ile arasında kesinlikle sorun olmadığını belirterek, “İzmir’in menfaati için bir tartışma var” dedi ve haftaya boyunca kentte geniş yankı bulan grev tartışmaları ve sendika ile büyükşehir arasında yaşanan sürece de son noktayı koydu.
Büyükşehir'den bir tesis açılışı daha!
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Temmuz 2013 Cumartesi 21:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Açılışta söz alan Başkan Kocaoğlu, dün yaşanan ve basında “Vali ile Kocaoğlu kavga etti” şeklinde yer alan haberlere sert tepki gösterdi ve şöyle konuştu; “Jeotermal için Balçova ve Narlıdere sahasında çok büyük problemler vardı, zamanla giderdik. Toplamda 7 milyon lira harcadık. Burada ciddi bir kaynağımız var. Hazineden 160 dönüm civarında bir arazinin tahsisini alamadığımız için kaynağımız atıl durmakta. Ama kaynağımızı çıkardık, elimizde duruyor. Biraz daha kullanmazsak bu kuyular oksitlenme nedeniyle elimizden çıkacaktır, biraz daha çalıştıramazsak. Şu anda Dikili jeotermal havzasında ciddi bir problem var. Dikili Belediyesi’nin şirketi bu sahalara sahip, özel kuyular da var ama disipline edilmesi ve kurtarılması gerekmektedir. Buraya can suyu vermeliyiz. Kararlı, bilgili bir yönetiminin Dikili sahasını kurtarması gerekir. Yeni Valimize bunu ilettik. Özel İdareler 8 ay sonra kapanacağı için İl Özel İdare tarafından alınmasının sakıncalı olacağı konusunda mutabık kaldık. Basına yansıdığı gibi bir hakaret olmadı.”

“SÜRTÜŞMEMİZ YOK”

“Konuşmasına “Bizim kimseyle bir alıp veremediğimiz yok” diyerek devam eden Başkan Kocaoğlu, “Sadece İzmir’in ve İzmirlinin menfaatini korumak için tartışma vardır. Valilik makamıyla sürtüşmemiz olamaz. Konu açık ve nettir. Bu iş uzayacak. Saha dökülüyor. Geri dönülmez boyuta geliyor. İzmir Jeotermal AŞ’nin ortağı olan İZENERJİ şirketimize bu sahayı alalım, İzmir jeotermal AŞ’nin teknik elemanlar destek olsun’ dedik. Vali Bey yasal dayanağı olup olmadığını sordu. Danışmanlarımız bir mahsuru olmadığını söyledi. Olabilir mi olamaz mı tartışması. Oyladık. Oybirliği ile kabul edild? Vali Bey tekrardan “Acaba kanuni bir şey var mı'” deyince, “Ne kanuni şeyi olacak, yapmak istemiyor musunuz'” dedim. Biz kentin geleceğine bakıyoruz. Sorumluluk içinde hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.


“ARTIK UYANIK OLMA ZAMANI”

Kocaoğlu, sözlerinin devamında basına da tepki göstererek çıkan haberlere ise “Yalan yanlış bilgiler” benzetmesi yaptı ve, “Önümüzdeki süreçte başta siyasilerin ve hepimizin uyanık ve dikkatli olması gerekiyor. Uzunca bir süredir şiddetini artırarak giden manipülasyon haberleri var. 8 ay boyunca bunu yaşayacağız. Herkese çamur atılmaya çalışılacak. Bütün hemşerilerimizin uyanık olması gerekmektedir. 2014 yerel seçimleri, Türkiye’nin kaderini belirleyecek. Kıyasıya rekabet geçebilir ama yeter ki kural dışı yollar denenmesin” dedi.

“KEŞKE KABUL ETSELERDİ…”


Başkan Kocaoğlu, DİSK’e bağlı Genel- İş Sendikası ile hafta boyunca devam eden gerin süreci ve YHK kararını ise şöyle yorumladı; “Genel- iş Sendikası ile süren görüşmelerde, İZELMAN’da toplu İş Sözleşmesi rakamları bizim verdiğimizin aynısı geldi. İşçilerimizin bir zararı olmadı. Ama İZENERJİ’nin ücretleri düşük olduğu için kademeli yükseltme yapmıştık. Bu çok aşırı bir şeydi. Burada bazı işçilerimizin Yüksek Hakem Kurulu’ndan dolayı mağduriyeti oldu. Keşke bir gün önce sözleşme bizim verdiğimiz şekilde onaylasaydı ve bu süreci de yaşamamış olsaydık. Bu süreçte, emeğin yanında olduğumuzu ve elimizden geleni yaptığımızı duyurmak istiyorum. Tabi ki bir gücümüz ve ücret skalamız var. Arkadaşlarımız güle güle kullansın, sözleşmeler kentimize ve işçimize hayırlı olsun.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası