Ege Postası
Geri

Şifa Üniversitesi Hemşirelik Haftası'nı kutladı

Hemşirelik Haftası kutlamalarında konuşan Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülendam Hakverdioğlu Yönt, Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN)'nin belirlediği sekiz hedefi hemşirelere...
Şifa Üniversitesi Hemşirelik Haftası'nı kutladı
Haberler / Güncel
15 Mayıs 2013 Çarşamba 10:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hemşirelik Haftası kutlamalarında konuşan Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülendam Hakverdioğlu Yönt, Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN)'nin belirlediği sekiz hedefi hemşirelere hatırlatarak, 2015 yılına kadar bu alanlarda topluma katkı sağlamalarını istedi. Hemşirelik Haftası, yaklaşık 2 bin personeliyle sağlık hizmeti veren Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nde, Şifa hastanelerindeki hemşirelerin katılımıyla kutlandı.

Hemşirelik Bölümü öğrencilerinden oluşan müzik grubunun minik konserinin ardından program, Hemşirelik Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Nesrin Yılmaz’ın hazırladığı sunumla başladı. Daha sonra konuşan Yrd. Doç. Dr. Yönt, ICN'nin sekiz hedefini, “Aşırı yoksulluğu ve açlığı ortadan kaldırmak, temel eğitimin dünya çapında verilmesini sağlamak, cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve kadınların konumunu güçlendirmek, çocuk ölüm oranlarını azaltmak, anne sağlığını iyileştirmek, HIV/AIDS, sıtma ve diğer hastalıklarla mücadele etmek, çevresel sürdürülebilirliği sağlamak ve kalkınma için global bir ortaklık geliştirmek.” şeklinde sıralayarak, hemşirelik mesleğinin 2015 yılına kadar bu hedefler doğrultusunda topluma katkı sağlamasının beklendiğini anlattı ve meslektaşlarından destek istedi.

ANNELER VE BEBEKLER ÖLMESİN

Özellikle anne ve bebek ölüm oranlarını azaltma hedefinin önemine dikkat çeken Gülendam Hakverdioğlu Yönt, “Dünyada yılda 500 binden fazla anne, gebeliğe ve doğum sırasında oluşan komplikasyonlara bağlı olarak ölüyor. Türkiye’de bebek ölüm oranı binde 16, anne ölüm oranı 100 binde 21,1. 2007 yılında yapılan bu araştırmada, anne ve bebeklere müdahale edilirse ki bunlar düşük maliyetli müdahaleler, ölüm oranlarının çok düşürülebileceği görülmüştür.” dedi.

Şifa Üniversitesi Basmane Hastanesi Başhemşiresi Songül Arit'inde kısa bir konuşma yaptığı törende Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Vedat Köksal ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, hemşireliğin sağlık hizmetlerindeki kilit rolüne vurgu yaptı.

SAĞLIĞIN KALBİ HEMŞİRELER

Hemşirelerin sağlık hizmetlerindeki önemine değinen Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan ise artık çok donanımlı hemşireler yetiştiğini ve bundan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Prof. Dr. Erdoğan, “Doktorlar sağlığın beyniyse hemşireler de kalbidir. Artık hemşirelerimiz de dört dörtlük; sadece doktorun söylediğini yapmayacak, gerekirse müdahale edecek kadar donanımlı hemşireler yetişiyor. İnşallah bizim yetiştireceğimiz hemşireler, çok şey öğrenecek ve öğretecek. Şifa denince sizin göreviniz sadece Türkiye’deki hastalara şifa dağıtmak değil, inşallah bütün dünyaya şifa dağıtacaksınız.” diye konuştu.

Ardından Rektör Erdoğan ve Prof. Dr. Sarsılmaz, Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde 15 ve 20 yılını dolduran hemşirelere teşekkür plaketi verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası