Ege Postası
Geri

Şifa Üniversitesi'nde gelenek bozulmadı

LYS'ye giren yüz binlerce öğrencinin büyük bir merakla beklediği sonuçlar açıklandı. ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlar, Şifa Üniversitesi’nin zirvedeki yerini bir kez daha tescilledi. Şifa Tıp Fakültesi, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik...
Şifa Üniversitesi'nde gelenek bozulmadı
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2013 Cuma 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
LYS'ye giren yüz binlerce öğrencinin büyük bir merakla beklediği sonuçlar açıklandı. ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlar, Şifa Üniversitesi’nin zirvedeki yerini bir kez daha tescilledi. Şifa Tıp Fakültesi, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinde Türkiye birincisi, Diş Hekimliği Fakültesi’nde ise Türkiye ikincisi oldu. Üniversitenin 555 kişilik kontenjanı da yüzde 100 doldu.

Bu yıl Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri fakültelerinin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümleriyle Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için toplam 555 kontenjan belirleyen Şifa Üniversitesi, bütün fakülte ve bölümlerde kontenjanların çok üzerinde talep gördü ve yüzde 100 doldurdu. Şifa'nın kurulduğu yıldan beri zirvede yer alan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, “Bu yıl da planlamalarımız doğrultusunda YÖK’ten, üç fakültemiz ve meslek yüksekokulumuz için 555 kontenjan talep ettik. YÖK talebimizi onayladı ve bu kontenjanlar, tercih formlarında aynı şekilde yer aldı. ÖSYM'nin açıkladığı LYS sonuçlarına baktığımızda Şifa Üniversitesi'ni gururlandıran birçok konu görüyoruz. Y-MF-1 ve Y-MF-2 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Burak Şahinoğlu ile birlikte Türkiye sıralamasında ilk 100'de yer alan birçok öğrenci, Şifa Üniversitesi’ni tercih etti. Ayrıca Şifa Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinde Türkiye birincisi, Diş Hekimliği Fakültesi’nde de Türkiye ikincisi olduğunu görülüyor. Üçüncü bir mutluluğumuz ise üniversitemizin 555 kişilik kontenjanının çok üzerinde bir talep görmesi oldu.” şeklinde konuştu.

ZİRVEYİ KAPTIRMADI

Şifa Üniversitesi’nin, kurulduğu yıldan beri hep ilklere imza attığını belirten Rektör Erdoğan, “Üniversitemiz kurulduğu ilk yıl Hemşirelik bölümünde Türkiye birincisi, Tıp Fakültesi, Fizyoterapi, Beslenme ve Diyetetik bölümlerinde Türkiye ikincisi, Diş Hekimliği Fakültesi'nde ise Türkiye dördüncüsü olmuştu. Geçen yıl bu rekorumuzu yükselterek, dört branşta Türkiye birincisi olduk. Diş Hekimliği Fakültemiz'i de üçüncülüğe taşıdık. Bu yıl diğer fakülte ve bölümlerimiz zirvedeki yerini korurken Diş Hekimliği ikinci sıraya yükseldi.” dedi.

NEDEN ŞİFA’YI TERCİH EDİYORLAR'

Şifa Sağlık Grubu’nun 30 yıllık deneyimi üzerine kurulan Şifa Üniversitesi, biri Erzurum’da ve 10 tanesi İzmir’de olmak üzere 11 hastane ve poliklinikle her yıl milyonlarca kişiye sağlık hizmeti veriyor. Şifa Üniversitesi hastanelerinde yılda 20 binin üzerinde ameliyat yapılıyor. Bütün bu birikimini sağlık eğitiminin hizmetine sunan Şifa, sağlık alanında üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin de öncelikli tercihi oluyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası