Ege Postası
Geri

Silifke’de Kadir Gecesi coşkusu

Mersin’in Silifke İlçesinde Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan daha hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde Silifkeliler camilere akın etti. Silifke’nin Sayağzı Mevlana Camisi'nde toplanan vatandaşlar,...
Silifke’de Kadir Gecesi coşkusu
Haberler / Güncel
4 Ağustos 2013 Pazar 02:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mersin’in Silifke İlçesinde Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan daha hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde Silifkeliler camilere akın etti.

Silifke’nin Sayağzı Mevlana Camisi'nde toplanan vatandaşlar, Kadir Gecesi'nin heyecanını çocuklarıyla birlikte yaşadı. Okulların kapanmasının ardından camilerde dini eğitim almak için gelen yaklaşık 100 çocuk, hocaları Muzaffer Kaya’nın kontrolünde Peygamber Efendimizin (S.A.) hayatını, şeytan ve meleğin görevlerini tiyatro eşliğinde sahneledi. Ardından kız ve erkek çocuklar, Silifke Müftüsü Bekir Kaplan’ın gözetiminde en iyi Kur'an- Kerim ve ilahi okuma yarışması yapıldı. Yarışmaların sonunda birinciye bisiklet, ikinci ve üçüncüye ise kol saati hediye edildi.

Silifke Müftüsü Bekir Kaplan, Kadir Gecesi'nin insanlık için kurtuluş reçetesi olan Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başladığı, esenliğin bütün dünyayı kuşattığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gece olduğunu söyledi.
Müftü Kaplan, "Kur'an inmeye başladığı andan itibaren, tüm insanlığı Hakka, hakikate, adalete, ahlak ve fazilete çağırmış, Hakkı anlatmaya, hakikati duyurmaya, adaleti yüceltmeye, sevgiyi yaymaya, fazilet ve erdemin hak ve hakikatin yanında yer almak olduğunu öğretmeye gelmiştir. Kur'an rahmet yüklü evrensel mesajlarıyla insanı yüceltmiş, onu şereflendirmiştir. Bu nedenle bu gece burada toplanmış bulunmaktayız. İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi'ni en içten dileklerimle kutluyor, huzur, güven ve barış içinde Ramazan Bayramına kavuşmayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Kur'an-ı bize hidayet, Efendimizi rehber, Kadir Gecesi'ni bin aydan hayırlı kılan Yüce Rabbimizden, bize bunları anlayacak basiret vermesini diliyorum. Rabbimizden, Kadir Gecesi'nin bizim, ailemizin, müminlerin ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını, İslam coğrafyasını çepeçevre saran karanlığın, insanlığın yüreğini karartan haksızlıkların, Kadir Gecesi'nin feyz ve bereketiyle ortadan kalkmasını niyaz ediyorum.” dedi.

Sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek olan Kadir Gecesi programı Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinlenmesiyle devam ederken camide bulunan vatandaşlarü yiyecek, içecek ikramında bulunulacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası