Ege Postası
Geri

Sinirlioğlu'ndan flaş Esad ve IŞİD açıklaması

Dişişileri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, "Suriye'de yapılacak seçimlere Esad'ın katılması söz konusu değil, hükümet kurulduktan sonra çekilecek" dedi. Öte yandan Sinirlioğlu, Türkiye'nin tek başına kara operasyonu yapmasının gündemde olmadığını söyledi.
Sinirlioğlu'ndan flaş Esad ve IŞİD açıklaması
Haberler / Dünya
16 Kasım 2015 Pazartesi 17:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Viyana zirvesiyle ilgili açıklama yaptı. NTV'nin haberine göre Sinirlioğlu, "Viyana mutabakatı doğru yönde atılmış bir adım. Suriye'de Esad'ın seçimlerde aday olması söz konusu değil. Esad, 6 aylık geçiş döneminde hükümet kurulduktan sonra mutabık kalınan şekilde ve tarihte ayrılacak" dedi.
IŞİD'E KARA OPERASYONU
IŞİD'e karşı kara operasyonu ile ilgili de konuşan Sinirlioğlu " IŞİD'e karşı koalisyon güçlerinin operasyonu olabilir. Türkiye’nin kara kuvvetleriyle Suriye’ye girmesi öngörülmüyor, buna şu aşamada gerek yok. IŞİD'e karşı güvenlik tedbirleri var operasyon olabilir, şu aşamada bilgi veremem. Fransa sonrası tüm müttefik ülkelerle istihbarat paylaşımı yapıyoruz. G20'de Suriye'ye kara harekatı gündeme gelmedi, mücadeleyi siyasi, askeri ve ideolojik düzlemlerde yürütmek gerekir." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası