Ege Postası
Geri

Şırnak’ın tek özel okulu, Kürtçe eğitime hazır

Şırnak’ın tek özel okulu Yağmur Koleji, yasal sürecin tamamlanmasının ardından velilerden gelen talepler doğrultusunda Kürtçe eğitim verebileceğini açıkladı. Okul müdürü Mahmut Umut, "Yasal süreç tamlandıktan sonra velilerimizin...
Şırnak’ın tek özel okulu, Kürtçe eğitime hazır
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 16:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şırnak’ın tek özel okulu Yağmur Koleji, yasal sürecin tamamlanmasının ardından velilerden gelen talepler doğrultusunda Kürtçe eğitim verebileceğini açıkladı. Okul müdürü Mahmut Umut, "Yasal süreç tamlandıktan sonra velilerimizin isteğiyle, velilerimizin talebi doğrultusunda kolej olarak anadilde eğitimi vermeye hazırız" dedi.
Kardelen Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan Yağmur Koleji, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'demokratikleşme paketi'nde 'Kürtçe'nin özel okullarda öğretileceği' yönündeki açıklamasının ardından Kürtçe eğitim vermek için çalışmalara başladı. Demokratikleşme paketiyle beraber bölgede bir heyecan oluştuğunu anlatan Umut, “Bu özel okullarda da ana dilde eğitim maddesi geçti. Yasal süreç tamamlandıktan sonra velilerimizin talebi doğrultusunda anadilde eğitimi vermeye hazırız.” dedi.
Hangi dil olursa olsun eğitim vermeye hazır olduklarını dile getiren Umut, “Kolejimizde İngilizce ve Türkçe eğitim var. Bunun yanında Kürtçe eğitimi anadilde vermeyi canı gönülden isteriz. Ve bu pakette anadilde eğitimin geçmesini çok da olumlu buluyoruz. Bizim bu süreç bitikten sonra bir başvurumuz olacak. Biz zaten yasal süreç geçtikten sonra buna hazırız. Şuanda mevcut olan binada da bir sınıf oluşturulabilir veya farklı bir okulda açılabilir. Yani sadece anadilin olduğu bir okulolabilir. Tabi bu isteklere bağlı. Ne kadar çok istek olursa, öğrenci sayısı ne kadar fazla olursa velilerin isteğine göre biz bunu seve seve veririz, memnun oluruz.” diye konuştu.

Yağmur Koleji Yönetim Kurulu Bbaşkanı Sabri Saran ise özel okullarda anadilde eğitiminin serbest bırakılmasının son derece sevindirici bir durum olduğunu belirterek, “Tabi atılan adımlar iyi niyetli ve güzel. Biz bunları takdir ediyoruz ama temennimiz ülkemizin, bölge insanımızın birliği için, kardeşliğimiz için, bu tür cesaretli adımların devamının gelmesi.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası