Ege Postası
Geri

Sivas'ın ilk hac kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Sivas’tan hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı. 300 kişinin oluşturduğu ilk hacı kafilesi için otogarda uğurlama töreni düzenlendi. Törende Hacı adayları duygusal anlar...
Sivas'ın ilk hac kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı
Haberler / Güncel
23 Eylül 2013 Pazartesi 16:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sivas’tan hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı. 300 kişinin oluşturduğu ilk hacı kafilesi için otogarda uğurlama töreni düzenlendi. Törende Hacı adayları duygusal anlar yaşadı.

Sivas Terminali'nde düzenlenen törende Ulu Cami İmam-Hatibi Ergün Ceyhan’ın Kur’an okudu. İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, burada yaptığı konuşmada hacı adaylarına önemli uyarılarda bulundu. Haccın sabır gerektiren bir ibadet olduğunu, bunun için her hangi bir sebeple karşılaşılan olumsuzluklara sabır gösterilmesi gerektiğine işaret eden Balkan, hacı adaylarından İslam coğrafyasında yaşanan olumsuzlar içinde dua etmelerini istedi.

Müftü Balkan, hacı adaylarının en iyi şekilde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her zaman vatandaşlarının yanında olduğunu hatırlatarak, kıymetli zamanlarını ibadet ederek iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde de bulundu. Balkan, “Ülkemiz ve milletimiz hakkında olumsuz önyargıların oluşmaması için hoş görüyü elden bırakmayın” uyarısında bulundu.

Yoğun bir kalabalığın oluşturduğu uğurlama töreninde yakınlarıyla vedalaşan hacı adayları duygusal anlar yaşadı.
Daha sonra Kümbet Cami İmam-Hatibi Bekir Karabey’in okuduğu ezan ve Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin’in duasıyla hacı adayları kutsal topraklara gitmek üzere otobüslerle Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'na uğurlandı. Buradan da hacı adayları havayoluyla kutsal topraklara uçtu.

Sivas’tan gidecek olan toplam 750 hacı adayına 18 din görevlisinin eşlik edeceği belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası