Ege Postası
Geri

Soma'daki orman yangını kontrol altına alındı

Manisa'nın Soma ilçesindeki ormanda çıkan yangına, 2'nci gününde de havadan ve karadan müdahale sürüyor. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile orman yangının 19.21 saati itibariyle kontrol altına alındığını duyurdu.
Soma'daki orman yangını kontrol altına alındı
Haberler / Ege
16 Temmuz 2024 Salı 20:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Soma ilçesi Deniş Mahallesi'ndeki ormanda, dün saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın, engebeli arazi koşulları ve rüzgarın da etkisiyle Tekeli Işıklar Mahallesi'nin üst bölümüne, ardından Bayat Mahallesi'ne sıçradı. Jandarma ekipleri, 2 mahallede 240 haneyi tahliye ederek girişleri yasakladı.

Ayrıca bölgede elektrikler kesildi. Uçak, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal ve 2 dozer ile müdahale edilen yangına takviye yapıldı. İlerleyen saatlerde uçak sayısı 6'ya helikopter sayısı 12'ye, arazöz sayısı 65'e çıkarıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne bağlı ekiplerin de destek verdiği yangında, 122 kara aracı ile 334 personel müdahale edildi. Havanın kararmasıyla bölgeye gece görüşlü helikopter sevk edildi. Öte yandan yangında Tekeli Işıklar Mahallesi'nin üst bölgesindeki zeytinlikte bulunan ve Aydın Aydınlık'a ait 70 kovan zarar gördü.

VALİ ÜNLÜ: KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Soma ilçesindeki ormanda çıkan yangına 2'nci gününde de havadan ve karadan müdahale sürerken, Manisa Valisi Enver Ünlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yangının kısmen kontrol altına alındığını bildirdi. Ünlü, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Soma İlçesi Deniş Mahallesi'nde meydana gelen orman yangını saat 11.00 itibariyle kısmen kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları başlatılmıştır. Yangını söndürmek için canla başla çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyor, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

'YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Manisa’nın Soma ilçesindeki orman yangının 19.21 saati itibariyle kontrol altına alındığını duyurdu.

33,5 saat sonra kontrol altına alınan yangınla ilgili Bakan Yumaklı, “Soma ilçemizde orman dışı alanda başlayıp ormana sirayet eden yangın, ekiplerimizin havadan ve karadan yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam etmektedir. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun” ifadelerini kullandı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası